Ιστορια του Mour

Στις λαμπρές ημέρες του 2003 και 2004, μια παρέα δημιουργήθηκε στην Οργανωτική Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων για το «Μεγάλο, το Ωραίο, το Αληθινό». Ως επί το πλείστον σε γειτονικά γραφεία, η παρέα παρέμεινε σχετικά μικρή αλλά με κάποια κοινά χαρακτηριστικά (αν δε ταιριάζαμε δε θα συμπεθεριάζαμε…)

Ποια ήταν αυτά; Η ιώβεια υπομονή με αυτά που βλέπαμε και ακούγαμε γύρω μας, το χιούμορ το οποίο ήταν απαραίτητο για να επιβιώσουμε και να καταφέρουμε να φέρουμε εις πέρας το τιτάνιο έργο, η κοινή αντίληψη για το απίστευτο χάλι που επικρατεί (micro- και macro-) σ’ αυτή τη ρημάδα τη χώρα και φυσικά το μοναδικό ταλέντο μας στο να εφευρίσκουμε ταιριαστά ψευδώνυμα και παρατσούκλια όχι μόνο για μας αλλά και τους γύρω.

Έτσι λοιπόν, η Επίτιμη Mourmourian με τη μπέρτα και την αφάνα, γνωστή στις τάξεις των υπέρ-ηρώων ως Batmar, καθιέρωσε τον τίτλο MourMour που είχε εφεύρει η θρυλική Gogina για τον καλό μας φίλο. Ο αγαπητός σε όλους Mour απέκτησε το παρατσούκλι του λόγω της ικανότητας του να MourMour παραπονούμενος και χαμηλοφώνως για κάποιο θέμα ενώ η ένταση της μουρμουριάς γινόταν σταδιακά ακατάληπτος ψίθυρος προς το τέλος του mourmourosession. Το μοναδικό σε αυτές τις -συχνές- mourmouro-εξάρσεις ήταν ότι αυτά για τα οποία παραπονιόταν μας εξόργιζαν και εμάς αλλά μόνο ένας είχε το ταλέντο για το ηχητικό εφέ του MourMour.

Έτσι πέρασαν λοιπόν δύο και πλέον χρόνια στην εξωτική Νέα Ιωνία και μετά το τέλος των αγώνων η παρέα σκορπίστηκε αλλά δεν έχασε επαφή. Οι μουρμουριές συνεχίστηκαν αυτοπροσώπως και με e-mail ενώ κατά καιρούς η ιδέα που είχε ξεκινήσει ως αστείο, να δημιουργηθεί δηλαδή ένα site για να συγκεντρώνει όλες τις μουρμουριές επαναλαμβανόταν συχνά. Έτσι λοιπόν, ο φέρων τον τίτλο ανταποκρίθηκε και φτάσαμε στο mourmour.gr (Just Say it!) , το πρώτο και επίσημο Weblog της παγκόσμιας μουρμουροσύνης.

Εδώ, παλιοί και νέοι Mourmourians μπορούν άφοβα να καταθέσουν τις μουρμουριές τους και να βρουν αποκούμπι…Ενώ το site δεν θέτει κάποιους περιορισμούς ως προς την έκταση, το βάθος και τα αντικείμενα των μουρμουριών, είναι προφανές ότι πρέπει να υπάρχουν κάποιοι κανόνες ώστε να μην έχουμε προβλήματα και τσακωμούς. Έτσι λοιπόν:

1. You do not talk about Fight Club.

2. You do not talk about Fight Club.

3. Το site δεν έχει φτιαχτεί για προσωπικές επιθέσεις σε άτομα αλλά για σχολιασμό καταστάσεων και γενικών παρατηρήσεων.

4. Το site δεν είναι βήμα για την επιβολή πολιτικών, αθλητικών, φιλοσοφικών, θρησκευτικών ή άλλων πεποιθήσεων.

5. Οι μουρμουριές του καθενός εκφράζουν κατ’ αρχάς τον ίδιο και όχι το σύνολο των Mourmourians. Αν τύχει και συμφωνούν και άλλοι αυτό είναι προσωπική υπόθεση του κάθε χρήστη και δεν εκφράζει απαραίτητα και αξιωματικά το σύνολο.

6. Η βασική και κύρια ιδέα του site είναι το χιούμορ και η ανταλλαγή μουρμουροσύνης και υπό αυτό το πρίσμα πρέπει να διαβάζεται.

7. Από ιδρύσεως μουρμουροπαρέας, το αλλήλο-κάψιμο των Mourmourians είναι τρόπος ζωής! Μην παρεξηγείστε αν κάποιος φίλος (ειδικά οι παλαιότεροι) σας «παίρνουν στο ψιλό». Εννοείται ότι δεν ξεπερνάμε κάποια όρια (βλ. κανόνες 3 και 6).

8. Είναι κατανοητό ότι όσο πιο βαριά η μουρμουριά τόσο πιο μεγάλο το επίπεδο απογοήτευσης ή εκνευρισμού του Mourmourian που την αναφέρει. Κατά συνέπεια, ενώ επιτρέπεται ως ένα βαθμό η χρήση «κοσμητικών» στην περιγραφή της μουρμουριάς, σε καμία περίπτωση δεν θα ανεχτούμε τη μετατροπή του Site σε (Ελληνική) κερκίδα ή ιχθυόσκαλα. Όποιος χρήστης παραβιάσει τον κανόνα θα βρεθεί εκτός site.

9. Η κατανάλωση ποτών, φαγητού και καφέτσας επιβάλλεται. Το κάπνισμα επιτρέπεται μόνο σε υπερατλαντικές πτήσεις με ευθύνη του χρήστη.

10. Base Commander Rules!

Η Λεβέντικη Ομάδα της Τεχνολογίας

3 thoughts on “Ιστορια του Mour

  1. Πολύ με άρεσε η ιδέα σας! Πολύ συχνά τελέιωνοντας την γκρίνια μου, συμπληρώνω και ένα μουρ μουρ, έτσι για να αστειευτούμε κ λιγάκι με τον εαυτό μους, και να μην με μαλώσουν πάλι για τη μουρμούρα!! Το δικό μου μουρ μουρ σαν ιδέα ξεκίνησε απο μια παρασταση κουκλοθεατρου που μια αρκουδα παντα στο τελος ελεγε μουρ μουρ μουρ μουρ…Κλείνω, λέγοντας, ας μουρμουράμε λιγότερο και ας Ζητάμε περισσοτερο!

    1. Welcome Mania!

      Για πες μας περισσότερα για την ιστορία με την αρκούδα… χαχαχα!! ένας αρκούδος μας λείπει μου φαινεται!! 🙂 και που να κάνει και mour mour…!! Αυτό και αν είναι…

      1. Καλώς σας βρήκα! Σήμερα έλεγα στις φίλες μου για το μπογκ κ σχολίασαν ότι βρήκα τους ανθρωπους μου (κακεντρεχες σχολιο απο αληθινες φιλες!!) Μαλλον έχω παρει το βραβειο της μουρμουρας!!χαχαχα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *