Category Archives: Υπάρχει ανάγκη

240 km για τον αιγιαλό. Ναι!

Έχουμε καιρό να τα πούμε αλλά…. θυμάστε γιατί είμαστε εδώ πάνω από όλα ε!!! για να τα πούμε λοιπόν…. Aπό την σελίδα του Άγη στο Facebook:

Η πρωτοβουλία "240 χιλιόμετρα για τον αιγιαλό" έχει ως στόχο την ανάδειξη της εξαιρετικής σημασίας του ελληνικού αιγιαλού ως κοινό τοις πάσι αγαθό .

Ο Άγης Εμμανουήλ, ηθοποιός και μαραθωνοδρόμος, θα τρέξει από τον Ισθμό μέχρι το Μαραθώνα, με ενδιάμεσους σταθμούς την Ελευσίνα ,το Ελληνικό,το Σούνιο και τη Βραυρώνα . 

Στις 8 Ιουλίου θα διανύσει 240 χιλιόμετρα σε διάστημα πέντε ημερών με στόχο την προβολή και την ανάδειξη της σημασίας της προστασίας των θαλασσών μας, την ευαισθητοποίηση των πολιτών και την εμπλοκή των κατοίκων. 

Σε μία προσπάθεια διαφορετική, ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας για την προστασία του φυσικού πλούτου της χώρας μας και τη διατήρηση της ελεύθερης πρόσβασης όλων μας σε αυτόν."

8-12 Ιουλίου… τρέχουμε για το περιβάλλον και τον αιγιαλό. για πρόσβαση στις παραλίες σε όλους, προστασία περιβάλλοντος και κατά της αυθαιρεσίας! Το παλεύουμε και προχωράμε… Περισσότερα και στο https://www.facebook.com/240kmgialos

Δηλώστε συμμετοχή στην σκυταλοδρομία…

Δάκρυ κορο-Μηλο. No Steve Jobs οι ΗΠΑ, no JOBS οι Έλληνες

Ναι, σίγουρα λυπήθηκα που ένας άνθρωπος έφυγε, ένα άνθρωπος που κατάφερε και προσέφερε τόσα πολλά στην τεχνολογία και όχι μονο!

ΜΟΥΡΡΡΡΡ…. αυτός ο θρήνος και τα Avatars και η μαυρίλα και το δάκρυ κορό-Μηλο (Apple κορόμηλο)… για τον Steve Jobs και την  Apple από την ελληνική κοινότητα της τεχνολογίας, ο πόνος και ο σπαραγμός… τα κοινωνικά δίκτυα αναστέναξαν και μαύρισαν! Σαν να χάσαμε τον άνθρωπό μας, τον κολλητό μας, στην διπλανή πόρτα!! Σε λίγο θα ακούσουμε και Bloggers να λένε πώς τα ελεγαν κάθε μέρα via Facetime (Skype like)!

Κάθε post και κάθε για το iPod, το iPhone και τον Jobs… όταν στην Ελλάδα περνάμε την γνωστή κρίση με no Jobs για εκατομύρια συμπολίτες μας. Συνασπιστήκαμε για τον Steve αλλά όχι για εμάς τους ίδιους.Ένα παρόμοιο μήνυμα, ΔΙΚΟ ΜΑΣ μήνυμα να βγαζαμε στην Ελληνική blogosphere και domain για την Ελλάδα…  ή ένα μήνυμα προς τους πολιτικούς… συγκεκριμένο όμως και όχι απλά μια μούτζα! Τότε σίγουρα θα είχε γίνει ένα σημαντικό βήμα, όπως ίσως θα μπορούσαν να σκεφτούν που συνέπλεαν με τα πιστευω του Steve Jobs.

Πόσοι εργαζόμενοι και κυρίως ελληνες manager-αιοι ασπάστηκαν μέχρι τελευταίας λέξεως τον λόγο του Jobs στο Stanford (Ναι τον ειδαμε 100 φορές posted στο Facebook) αλλά όταν έρθει η ώρα της κρίσης, τα ξεχνάνε όλα και βγαζουν όλο τους τον παλιό κακό εαυτό αφήνοντας πάλι με no-Jobs πολλούς Ελληνες και άλλους τόσους σε μη παραγωγική φάση λόγω της νοοτροπίας ότι πχ ΟΣΟ κάθομαι στο γραφείο (12ώρα+) τόσο καλύτερα απόδίδω, ενώ πάντα έχουν καδραρισμένο τον δεκάλογο του Steve, γιατι ειναι Must – Μούρη.

Αυτό που με ενέπνευσε εμένα ειναι αυτο το οποίο είχε ξεκινήσει πριν πολλά χρόνια η Apple με την διαφήμισή της για το “Think Differect” και προσθέτω το Act Different, τα οποία τα συνδυάζω με όσα ειπε η Margaret Mead για το ότι Never doubt that a small group of thoughtful, committed citizens can change the world. Indeed, it is the only thing that ever has.

[image:Gapingvoid]

Πρωινή παρέα…

Απίθανη! 🙂 Ασε που από ότι βλέπω θα γίνει σκύλαρος. Σήμερα η Σοφία θα την πάει στον κτηνίατρο και βλέπουμε…

Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης – πάμε από την αρχή

Η λωρίδα έκτακτης ανάγκης ειναι για να περνάνε σε ΕΚΤΑΚΤΗ ανάγκη τα οχήματα προς βοήθεια… όπως πχ Αστυνομία, Πυροσβεστική και βεβαια Ασθενοφόρα. Επιπλέον είναι για την Οδική Βοήθεια και αν το αυτοκίνητό σας μείνει στο…χέρι!!

Πόσο κάφρος πρέπει να εισαι για να μην το καταλαβαίνεις αυτο;

ΜΗΝ ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΤΗΝ ΛΩΡΙΔΑ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ. Αααα την τελευταία φορά με περνούσαν από ΚΤΕΛ μέχρι μεγάλα φορτηγά Δημοσίας Χρήσης…. χωρίς κιόλας να υπάρχει ιδιαίτερο πρόβλημα στην Εθνική!

Πάρνηθα 20 Νοεμβρίου 2010 – 1η αναδάσωση 3 χρόνια μετά

Πέρασαν 3 χρόνια και ήρθε η στιγμή να ανέβουμε στο βουνό για να υλοποιήσουμε αυτά που χρωστάμε στο βουνό και σε εμάς τους ίδιους! Έχω ανέβει αρκετές φορές στο βουνό της Αττικής για να ζήσω από κοντά την αναγέννησή του και να περπατήσω σε αρκετά σημεία τα οποία ευτυχώς δεν καταστράφηκαν τις ημέρες εκείνες.

Ημέρες που διαπιστώνω ότι κάποιοι ξέχασαν, τα κροδοδείλια δάκρυα τα οποία έχυσαν, τα λόγια τα μεγάλα και οι “φωνές” και το πείσμα. Σε πείσμα όμως και εμείς, με την θέλησή μας και την γνώση ότι όντως την διαφορά την κάνουν λίγοι…. ανεβήκαμε στο βουνό τ0 οποιο δεν εγκαταλείψαμε και έτσι βάλαμε το λιθαράκι μας… ή μάλλον το δεντράκι μας για να βοηθήσουμε στην αναγέννησή του… όσο μπορούμε. Γιατί το πιο βασικό είναι να αφήσουμε την φύση απλά να κάνει την δουλειά της!

Ακολουθούν μερικές φωτογραφίες | Ελάτε και εσείς πάνω

Δήμος Αθηναίων. Μερικά όνοματα και οι επιλογές σας!

Χωρίς πολλά πολλά.Αυτή την Κυριακή 14.11.2010, αποφασίζετε για το μέλλον της Αθήνας και το δικό σας!

το “ένα” ψηφοδέλτιο:

ο ατζέντης κ. Ψινάκης, ο δημοσιογράφος Δημ. Κωνσταντάρας, οι ηθοποιοί και εκλεγμένες δημ. σύμβουλοι, Μαρία Τζομπανάκη και Βάσια Τριφύλλη, καθώς επίσης ο μουσικοσυνθέτης Γ. Κατσαρός,  Αννα Βερούλη και ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, Ακης Ζήκος.

Χρ. Τεντόμας, Κατερίνα Κατσαμπέ, Τόνια Κανελλοπούλου, ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Γ. Δημόπουλος, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Λ. Σκιαδάς, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Ν. Βαφειάδης, ο πρόεδρος της δημαρχιακής επιτροπής Βασ. Κορομάντζος, ο Θ. Μπεχράκης, ο Φ. Ιγνατίου, ο Θαν. Καφέζας, ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας, Νίκος Αβραμίδης και ο Χρ. Ακριτίδης.

Το “άλλο” ψηφοδέλτιο:

αρχιτέκτων και ζωγράφος Αννα Φιλίνη, δημοτική σύμβουλος της Αθήνας από το 1990, ,  η συγγραφέας και ζωγράφος Ευφροσύνη Δοξιάδη, δικηγόρος Μαρία Κουβέλη, ο Φ. Προβατάς, ο πρώην αντιδήμαρχος Αθήνας (επί Μπέη) Παν. Μπέης, ο Νικ. Κόκκινος και η πολιτισμολόγος Κυριακή (Σάντυ) Μπιλιάνη.

H Ευαγγελία Κοντοσταθάκου, δημοτική σύμβουλο αλλά και για τον γνωστό αρχιτέκτονα, επίτιμο διδάκτορα του ΑΠΘ Αλέξανδρο Τομπάζη. Επίσης Ιωάννα (Τζίνη) Γεννηματά και Παναγιώτα Ψαράκη,


Ο Γιώργος Αμιράς στηρίζει το 2ο από όσο γνωρίζω

Κάλεσμα πολιτών για την αλλαγή στην Αθήνα – tvxs.gr


66 χρονια μετά την αποχώρηση των γερμανικών στρατευματων από την Αθήνα, οι νεοναζί μπήκαν στο Δήμο Αθηναίων. Το γεγονός συμβολίζει την κατάρρευση της πόλης, Ποτέ άλλοτε η Αθήνα δεν ήταν τόσο βρώμικη,μίζερη, απολίτιστη. Για την κατάσταση αυτή βασικός υπεύθυνος είναι ο απερχόμενος δήμαρχος, υποστηρίζει μια ομάδα πολιτών που εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

Είμαστε πολίτες της Αθήνας. Πολίτες προερχόμενοι από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους, οι οποίοι όμως πιστεύουμε ότι στον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών εκφράστηκε με τον πιο απερίφραστο τρόπο η αντίθεση σε κυρίαρχες πολιτικές επιλογές που έχουν καταδικάσει την Αθήνα στην εγκατάλειψη και το μαρασμό. Η διαμαρτυρία αυτή εκφράστηκε, ανάμεσα στα άλλα, μέσω πρωτόγνωρων ποσοστών αποχής.

Σήμερα, ωστόσο, μπροστά μας έχουμε την Αθήνα. Έχουμε ένα δεύτερο γύρο εκλογών στον οποίο η απερχόμενη δημοτική αρχή, στην προσπάθειά της να επιπλεύσει ύστερα από το ιστορικά χαμηλότερο ποσοστό που έλαβε ποτέ η συντηρητική παράταξη στην πόλη υφαίνει μια ανίερη συμμαχία με δυνάμεις του μίσους και της βίας που η αδράνεια της ουσιαστικά άφησε να δημιουργηθούν και να αυξήσουν τις δυνάμεις τους με τρόπο ανησυχητικό για την πόλη αλλά και το πολίτευμα.

Ο προεκλογικός ελιγμός συμμαχίας ΝΔ με ΛΑΟΣ και δια τούτου ακόμη και με την εξωσυστημική εκδοχή της ακροδεξιάς στην Ελλάδα, όπως αυτή εκφράζεται μέσα από το ψηφοδέλτιο της Χρυσής Αυγής εγείρει ανησυχίες. Ο «αναρμόδιος» για τη μετανάστευση δήμαρχος ψαρεύει στα οικεία για αυτόν θολά νερά της ακροδεξιάς για να σώσει όχι μόνο το δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών αλλά και την ίδια την πολιτική του καριέρα. Δεν μπορούμε να τον αφήσουμε. Δεν μπορούμε να αφήσουμε την πιο βίαια μορφή ακροδεξιού λόγου να βάζει την ατζέντα στον πολιτικό διάλογο στην πόλη αυτή. Δεν μπορεί ο κύριος Κακλαμάνης να προσπαθεί να οικειοποιηθεί την απειλή της βίας για να εμφανιστεί ως ο νέος Δήμαρχος αυτοκράτορας για να μην «ξαναχαλάσει η γιορτή του». Είμαστε αποφασισμένοι αυτήν την γιορτή του να του την χαλάσουμε.

Σας καλούμε σήμερα Πέμπτη σε συνέντευξη τύπου στις 12.00 που θα διοργανωθεί στην Αίθουσα της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου, Ακαδημίας 23.
Μετέχουν

Σία Αναγνωστοπούλου
Θάνος Βλαστός
Μάκης Κοψίδης,
Στέλιος Κούλογλου
Νίκος Χρυσόγελος
Γρηγόρης Ψαριανός
Θανάσης Χειμωνάς.
Νικόλας Μπαρδάκης

3.42857

Κυριακή 3 Οκτωβρίου – μην πετάς τίποτα, αντάλλαξέ το!!!

την  Κυριακή 3 Οκτωβρίου λοιπόν… αν έχετε κυρίως ρούχα, διάφορα άλλα πράγματα που να μεταφέρονται εύκολα κ.λπ,  φέρτε τα από τις 11 το πρωί μέχρι και 8 το βράδυ στην οδό Μεθώνης 87, στον Πειραιά!

Πριν 2-3 μήνες έδωσα κάτι ρούχα σε μια παραπλήσια οργάνωση τα οποία ήταν σχεδόν άθικτα. απλά τα είχα στην ντουλάπα και δεν τα φόραγα!!! μια χαρά… γιατί να πάνε άδικα ή να μένουν κλειδωμένα; 😀


Ακόμα και αν δεν επιθυμείτε να μπείτε στην διαδικασία της ανταλλαγής, ό,τι δώσετε 0 περισσέψει θα δοθεί σε οργάνωση που έχει συνεχόμενες ανάγκες για ρουχισμό και σε άτομα, ομάδες με ανάγκη όπως εάτομα με αναπηρία, άστεγους, άπορες οικογένειες, ηλικιωμένους, μέλη μονογονεϊκών οικογενειων, παιδιά που βρίσκονται στο δρόμο και πρόσφυγες.

Facebook event | Email επικοινωνίας: min.petas@gmail.com
http://www.facebook.com/event.php?eid=126632020721088&ref=nf