Mour στον Mour!

Γι’ αυτό λένε μεγάλη μπουκιά φάε, μικρή κουβέντα πες… Επειδή ξέρω ότι πορώνεσαι με τις νέες τεχνολογίες και τα services (και ως επί το πλείστον καλά κάνεις), αλλά καμιά φορά λόγω κεκτημένης… σχετικά με το παλαιότερο post όπου ανυσυχούσες για τους “χωρικούς”, μάλλον οι χωρικοί είχαν δίκιο:

“Προσωπικά e-mails, κείμενα και φωτογραφίες που μοιράστηκαν χρήστες του Ιντερνετ μεταξύ τους, μέχρι και το ιστορικό των σελίδων που επισκέφτηκαν, είναι πιθανόν να περιλαμβάνονται στα στοιχεία που «κατά λάθος» συνέλεγε η Google επί τριετία. Τα στοιχεία αυτά «ταξίδευαν» με ασύρματο δίκτυο το οποίο δεν είχε κωδικούς ασφαλείας, προς το σύστημα του προγράμματος Street View.”    Ελευθεροτυπία (πλήρες άρθρο εδώ).

Από αλλού έχουμε μάθει τον ρουφιάνο, από αλλού μας έρχεται… κατα τ’ άλλα νουθεσίες (όχι άδικες) στην Κίνα για την ελευθερία του λόγου.

5 thoughts on “Mour στον Mour!

 1. BTW, αυτό το ρημάδι το post για τον Παπασακάτη θα το κλειδώσεις; Έχω βαρεθεί να βλέπω τον κάθε πικραμένο να ζητάει τραγούδια στα Recent Comments. Ας μάθουν να δουλεύουν και το Google επιτέλους καταραμένη fast-food γενιά… Άμα δεν βρέξεις κώλο δεν τρως ψάρια έλεγαν οι παλαιότεροι!

 2. είναι ΜΕΓΑ μ…ια όντως! Απλά λέω ότι δεν μου κάνει εντύπωση. Και για αυτό όταν χρησιμοποιώ το interNEt :), αυτό το εργαλείο του διαβόλου όπως λέει και ο φίλος Χαρδαβέλλας και η Λουκά…. (μετάνοια μετάνοια) προσέχω όσο μπορώ!!! Βέβαια και λόγω ασχολίας αλλά και λόγω επαγγελματος δεν είναι τόσο εύκολο!!

  Και ερχόμαστε ξανά στο θέμα της διαχείρισης ταυτότητας κλπ. Που ούτως ή άλλως… φαντάσου όχι πως θα ειναι τα παιδιά μας αλλά τα παιδιά που είναι ήδη σήμερα 12 και 13 και 14 ετών!!! Ζντοιγκκκκ!!’

  BY THE WAY… Δείτε εδώ τα τελευταία νέα!! Θα το κάνω Mour >>
  Facebook and Others Caught Sending User Data to Advertisers

 3. Όπως ξέρεις πολύ καλά, είμαι 100% υπέρ της άποψης ότι ο καθένας είναι υπεύθυνος για την προστασία του και βγάζω σπυριά όταν ακούω οποιαδήποτε version της φράσης “που είναι το κράτος”.
  Πλην όμως, εδώ έχουμε να κάνουμε με την απροκάλυπτη κατάχρηση μιας υπηρεσίας (για την οποία έχω αντιρήσσεις όυτως ή άλλως αλλά έστω) από ιδιωτική εταιρία. Η διαφροά ανάμεσα στον τυχαίο που μπορεί να κάνει intercept το ξεκλείδωτο wi-fi μου και την εταιρία, είναι ότι αυτή θα βγάλει χρήματα εκμεταλλευόμενη τον όγκο και τους συνδυασμούς των πληροφοριών ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΝΟΜΙΜΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ. Χώρια ότι άνετα τα πασάρει σε όποιον θέλει.

  Η ΕΕ ειδικά, σε πλήρη αντίθεση με τα πρόβατα πέραν του Ατλαντικού (και τους φτωχούς μιμητές τους στην Αλβιόνα), έχει φροντίσει ώστε τα privacy laws να είναι ιδιαιτέρως αυστηρά υπέρ των πολιτών και κατά των εταιριών ΑΚΡΙΒΩΣ για να προστατεύει και αυτούς που τα αφήνουν ξεκλείδωτα!

  Στο gmail, αφού κάνεις accept τα terms, τότε έχεις εσύ την ευθύνη, αλλά εδώ ναι, με πειράζει ότι το Google επί ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ κατέγραφε πληροφορίες που δεν είχε δικαιώμα να λαμβάνει και το έπαιζε παγώνι…

 4. Άσχετα από Google γνωρίζουμε ότι το Wi – Fi κλειδώνει – ξεκλειδώνει (encryption). Όπως λοιπόν το κάνουμε εγκατάσταση, αν το αφήσουμε ανοιχτό, τα δεδομένα μπορείνα τα δει οποιοσδήποτε. Αυτό για την ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

  Στο δια ταύτα… ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον! Δεν με εκπλήσσει η παραπάνω είδηση. Κάτι ήξερα εν μέρει… αρχής γενομένης από το Google Maps (προ Street view) όταν έκανε την μέθοδο εντοπισμού με τα κινητά κλπ.

  Έρχεται η Google τώρα… τα vanakia καταγράφουν δεδομένα! Κάπου έλεγε ότι καταγράφει και τα Wi-Fi, που υπάρχει και τι! Μαζί και κάποια άλλα στοιχεία.

  Η αλήθεια ειναι ότι δεν ήξερα οτι διαβάζει τα δεδομένα “ΜΕΣΑ”!! Πραγματικά όμως εδώ ΞΕΡΕΙ ο κόσμος ότι καταγράφει τα Email του Gmail; και το έχει κάνει Accept τόσος κόσμος!

  Εδώ όμως αγαπητέ Shifty, είμαι σίγουρος ότι η πιστωτική μου κάρτα, εφορία και όλα τα άλλα στην Ελλάδα πωλούνται έναντι πινακίου φακής στον κάθε ξοφλημένο ΠΛΑΣΙΕ όπως έχω διαπιστώσει τα τελευταία χρόνια!! (MOUR >> Και η τελευταία ταμίας του Super market σουλατσάρει με την πιστωτική μου κάρτα στο χέρι, εκτός δικού μου οπτικού πεδίου, και ψάχνει να βρει “μηχάνημα” που να δουλεύει!!

  To Google με πείραξε αν διαβάζει το κατα τα άλλα ΞΕ-ΚΛΕΙΔΩΤΟ wi-fi;
  .-= Argonaut´s last blog ..Πάρνηθα – 3 χρόνια μετά. Εργασίες αναδάσωσης – συντήρησης. =-.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *