Category Archives: Οι αρπαχτές…

Μιας και η “αρπαχτή” έχει γίνει πλέον καθημερινό χαρακτηριστικό στην ζωή μας και το ζούμε σε πολλούς τομείς όπως δουλεια, διασκέδαση, εξυπηρέτηση, τουρισμός κ.λπ, αφιερώνουμε μια ενότητα για MourMour ειδικά πάνω σε αυτό το θέμα. Ειμαστε σίγουροι ότι σύντομα θα έχουμε πολλά posts!

Με ειδικές προδιαγραφές… ΕΛΛΑΔΑΣ 2016

ΝΕΟ ΕΡΓΟ !  ΕΣΠΑ. Αμέεεε!  Επιδοτούμενο… Ελλάδα 2016, όχι 1970-1980 που ήταν και “πίσω” που έλειπε τεχνογνωσία…”χάλια τα είχε κάνει ο Καραμανλής. Έβγαλε και τα τράμ!”.

Εδώ βλέπετε το ΝΕΟ πεζοδρόμιο του έργου από τον Δήμο Αμαρουσίου. Επιδοτούμενο και αυτό. Μάλιστα εκτός από τις σημαντικές προδιαγραφές για πεζούς, ο εργολάβος έχει προβλέψει και ειδική διαγράμμιση – υποδομή για τυφλούς. ΜΠΡΑΒΟ τους.

Θα πεις….”το λαμόγιο ο εργολαβος” . Αμ δε… οι κάτοικPezodromiou_marousi_neo_ergoοι της περιοχής με την έναρξη των έργων, κινητοποιήθηκαν άμεσα και εκαναν συνελεύσεις. Πρωτοφανής κινητοποίηση και οργάνωση. Μπράβο θα πεις πάλι!
Κύριο αίτημα των συνελεύσεων ηταν να μην γινει ποδηλατόδρομος γιατί ήταν εκτός προδιαγραφών… (ήξεραν αυτοί τις προδιαγραφές)… όχι ότι είχαν εντελώς άδικο… αλλά αυτό που κύριο αίτημα τους μέσα σε όλα ήταν να μην χαθούν θέσεις στάθμευσης. Τελικά αποφασισθηκε μετά από έντονες πιέσεις των κατοίκων να ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕΙ ΤΟ ΠΛΑΤΟΣ του πεζοδρομίου ώστε να μην χαθούν αυτές οι θέσεις στάθμευσης. Αυτές που βλέπετε εδώ….

Λίγο πιο κάτω….στο ίδιο έργο….  μπορείτε να δείτε πινακίδα που τοποθετήθηκε με περισσή προσοχή από τους “ειδικούς” εργολάβους. Ιδιαίτερα επειδή ειναι και για σχολείο και παιδιά. Επειδή ακριβώς οι οδηγοί πρέπει να έχουν την προσοχή τους.

ΜΟΛΙΣ τοποθετήθηκε. ΦΡΕΣΚΟ πράγμα. Μπροστά σε δέντρο. Την βλέπεις;   όχι. Το ξέρω ότι δεν την βλέπεις. Ειναι με ειδικές προδιαγραφές ΕΛΛΑΔΑΣ 2016

PIZZA HUT, ΚΗΦΙΣΙΑ: “Καπέλωμα” της εξυπηρέτησης

τελικά κάποια πράγματα δεν αλλάζουν ποτέ ή μάλλον δεν γυρνάνε ποτέ πίσω από ότι φαίνεται. μεταξύ αυτών και η ποιοτητα και εξυπηρέτηση που κάποτε είχε η Pizza Hut στην Ελλάδα.

Κυριακή και αποφασίζουμε να πάμε να φάμε pizza στο Pizza Hut Κηφισιάς, μετά απο ΠΟΛΛΑ χρόνια που είχαμε να πάμε λόγω της μειωμένης ποιότητας που προσφέρει. Πραγματικά μου ειχε λείψει να δοκιμάσω και πάλι καθώς παλαιότερα ήμουν τακτικός πελάτης. Δυστυχώς έκανα λάθος και η ιστορία με την χάλια εξυπηρέτηση αρχιζει….

Παραθέτω μέρος του κειμένου οπως το εστειλα στην Pizza Hut Ελλάδος, με email, όνομα και στοιχεία επικοινωνίας, πριν 2 ημέρες. Ακόμα, δεν έχω λάβει κάποια απάντηση στο παρακάτω.

Φτάνουμε εκει με πολύ καλή διαθεση. Αρκετός κόσμος αλλα μερικά τραπέζια άδεια. Βλεπουμε ενα ωραίο τραπέζι σε ωραίο σημείο, πιο ησυχο . Αποφασίζουμε να κάτσουμε εκει… Το τραπέζι αυτό όπως και ενα αλλο, είχαν ακομα πιάτα από τους προηγουμενους πελάτες. Χωρίς αυτό να μας ενοχλεί ιδιαίτερα καθώς δεν ημασταν και βιαστικοί, αποφασιζουμε να κάτσουμε εκει.

 Ερχεται μια κοπέλα – σεβιτορος και μας λέει  ακριβώς:  ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ προσωπικό σήμερα, υπάρχει ελλειψη σερβιτόρων ΜΗΝ ΚΑΤΣΕΤΕ εκει γιατι θα αργήσουμε να τα μαζέψουμε!!” Ντοινγκκκ 1.

Δείχνουμε ένα άλλο τραπέζι σε παρόμοια κατάσταση και απαντάει “Εντολή διευθυνσης…δεν μπορείτε να κάτσετε εκει. Να κάτσετε ΕΔΩ” και μας δειχνει ένα τραπέζι άδειο αλλα οχι της προτίμησής μας

Ο τόνος της φωνής της κοπέλας ειχε ήδη ανέβει. Παρόλα αυτά δεν δινω ιδιαιτερη σημασία. Το ίδιο ειπαν και οι υπόλοιποι φιλοι. οτι ηταν αρκετά αποτομη – αγενής.  ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ λοιπον στο αλλο τραπέζι.

Εκείνη την στιγμή περνάνε δύο άτομα / πελάτες , κατευθυνονται στο τραπέζι που πριν λιγα δευτερόλεπτα μας ειχε πει η σερβιτόρος οτι ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ να κάτσουμε και κάθονται εκεί. Αμέσως ερχεται μια αλλη κοπέλα και μαζευει το τραπέζι να εξυπηρετησει τους πελάτες.

Όλη η παρέα εξεπλάγην, οχι βέβαια για τα παιδιά που έκατσαν εκεί αλλά για την προηγούμενη κατηγορηματική απάντηση – αγένεια της σερβιτόρου. Σηκώθηκα και παραπονέθηκα ΑΜΕΣΩΣ στην κοπέλα που μας ειχε πει όλα τα παραπάνω. Της ζήτηση εξήγηση και ανέφερα οτι με αυτό τον τρόπο που μας αντιμετώπισε η εξυπηρέτηση ηταν απαράδεκτη κλπ. Απάντησε ξανά οτι ήταν «εντολή καταστήματος» και με αγνόησε επιδεικτικά συνεχιζοντας την δουλειά της.

Δυστυχώς σε τέτοιους καιρούς όπου η εξυπηρέτηση και το Word of mouth παίζουν σημαντικό ρόλο, το Pizza Hut εξακολουθεί να επιβεβαιώνει την αρνητική του φήμη, τουλαχιστον στην Ελλάδα. Προσωπικά δεν θα ξαναπάω. Θεωρω ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ την απάντηση και αντιμετωπιση προς τον πελάτη.

Και για να μην λέμε ότι κάνουμε mour μόνο για τα αρνητικά...διαβάστε και αυτό για την εμπειρία που είχα περιγράψει σε παρόμοια επιχείρηση / ανταγωνιστή της Pizza Hut σε ανύποπτο χρόνο ε…

Μετέφερα την εν λόγω εμπειρία με επικοινωνία μου στην Pizza Hut Ελλάδας, λυπάμαι για την χάλια εξυπηρέτηση και δεν λυπάμαι την επίμονα αγενέστατη υπάλληλο, που σύντομα βλέπω να ψάχνει για δουλειά.

Clopy-right από την “Ημερησία” με αντιγραφή άρθρου από την “Κέρδος” – Αναμένουμε απάντηση.

Το παρακάτω copyright violation (clopy-right Περιστατικό), ουσιαστικά ή “κλοπή” πνευματικής ιδιοκτησίας, κόπου ή απλά το οτι κάποιος χρησιμοποιεί τις δικές σου ιδέες, λόγο χωρίς καμία αναφορά, συνέβη για μία ακόμα φορά. Η φίλη και οικονομική αναλύτρια – δημοσιογράφος Ελευθερία Κούρταλη, γράφει τα παρακάτω.

” To κλόπι-ράιτ στον χώρο μας είναι γνωστό πως «παίζει» πολύ. Βέβαια συνήθως μπαίνουν στον κόπο να αλλάξουν… κάπως το κείμενο, έστω και τον πρόλογο, για να μην βγάζει μάτι. Πολλές φορές έχω… αναγνωρίσει κείμενά μου σε διάφορα site αλλά και σε άλλες εφημερίδες, ακόμα σε… «φίλους»-συνάδελφους. Και σίγουρα δεν είμαι η μόνη. Θλίβομαι και θυμώνω που μία εφημερίδα σαν την «Ημερησία», «πήρε» κείμενό μου ακριβώς όπως το είχα δημοσιεύσει στο kerdos.gr (το οποίο προερχόταν από μία έκθεση 48 σελίδων) και δεν μπήκε καν στον κόπο να αλλάξει ούτε ένα κόμμα, θαυμαστικό ή μία παύλα (για την αναφορά της πηγής από όπου το «πήρε», ούτε λόγος εννοείται). Έκπληξη δεν νιώθω καμία. Ντροπή αισθάνομαι για το θράσος και τον «επαγγελματισμό» κάποιων.

http://www.kerdos.gr/default.aspx?id=1867067&nt=103

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26516&subid=2&pubid=112983460

Γιατί στην Αθήνα δεν σου μένει φράγκο…

Η απάντηση ειναι πολύ απλή. Δείτε τις παρακάτω δυο φωτογραφίες… 🙂

Ετσι που λέτε λοιπόν. Στο καφέ “Ατόλη” στην Παλαιοχώρα Κρήτης, high season, 20 Αυγουστου, πάνω στην θάλασσα, σουπερ πρωινό, με καφέ εκπληκτικό, φρέσκο χυμό πορτοκάλι, αυγά, beans (ετσι για να μην ξεχνιόμαστε με τους Αγγλάρες), ψωμί με συνεχές refill, μέλι, μαρμελάδες κ.α.! Ευγε!

Πάμε τώρα στο τσόφλι και κυλικείο της Hellenic Seaways στο δρομολόγιο Αίγινα – Πειραιάς! ένας χυμός κουτάκι και ενας καφές… 7.15 Ευρώ!  Την καλύτερη διαφήμιση θα τους κάνουμε για να ξαναπάρει ο κόσμος!

 

ΟΥΣΤ Βύρων Πολύδωρα! #oustpolydoras Please RT!

Απλά τα πράγματα! #oustpolydoras στο Twitter και αλλα μέσα!! Κατακραυγή και μην τον αφήσεις σε χλωρό κλαρί αυτόν και όποιον άλλο πάρουμε χαμπάρι!!!

Κάτι κινείται και στα διεθνή μέσα ενημέρωσης… το BBC News έχει άρθρο…

Greece row over MP who hired his daughter

A cyclist passes the Greek parliament in Athens, 6 August
A Greek MP who hired his daughter for a permanent job while serving as parliamentary speaker for a day is facing calls for his resignation. (more)

Cyta Hellas και τα 25 Ευρώ!

Χαμός… κατακραυγή στα online media για τα 25 Ευρώ που ζητάει η Cyta για την αιτηση προκειμένου να στειλεις το βιογραφικό!!

Τι να πρωτογράψει κανείς και τι να πει…. Mour λοιπόν!! ΠΕΣΤΕ ΝΑ ΜΕ ΦΑΤΕ όπως γράφουμε και στο twitter κ.α. αλλά παρακαλώ ελληνάρες, πριν την πέσετε στην Cyta για τα 25 Ευρώ για την αιτηση

– αν δεν γουστάρετε ΜΗΝ στείλετε CV. Αν δεν γουστάρετε ακόμα πιο πολύ και ειστε πελάτες, κόψτε την σύνδεση

– όταν στο ΔΗΜΟΣΙΟ πληρωνετε χιλιάδες ευρώ δεκαετίες τώρα και πάτε και τα σκάτε από ανάγκη σε ιδιωτικές εταιρείες (εκπαίδευση, περιθαλψη, μεταφορές κ.α) στη Cyta βγαζουμε το βαρύ μάγκα που εχουμε μέσα μας! Στο δημόσιο, νοσοκομείο, τράπεζα κ.λπ. επειδή εκεί έχιε λίγο κόπο παραπάνω και ξέρουμε οτι θα μας γράψουν στα @@ τους, απλά το κάνεις γαργάρα και λες και ευχαριστώ!

– Αν εισαι άνεργος και πεθαίνεις να πας στην Cyta για δουλειά, ξέρεις κάτι…. αφού ΘΑΒΕΙΣ την εταιρεία και  εξακολουθείς να θες να στειλεις βιογραφικό…. πηγαινε το χέρι χέρι και παράδωσέ τ και πες δεν εχω 25 Ευρώ, παρακαλώ πάρτε το και υπολογίστε με στην λίστα υποψηφίων! Αν τότε σε ΚΟΨΟΥν επειδή δεν εχεις 25 Ευρώ τότε ΚΡΑΞΕ με τα χιλια την εταιρεία!

– Μην πιεις δύο ποτά η 4 πακέτα τσιγάρα που κάνεις την ημέρα και στειλε το CV. ειναι θέμα προτεραιοτήτων

– Σκέψουν και την αλλη πλευρά οτι ΜΠΟΡΕΙ και να εχει τους λόγους της. μπορεί ΕΣΥ να μην στελνεις φωτοτυπία τα βιογραφικά με rule να στελνει παντού αυτόματα το email σου αλλά ΠΟΛΛΟΙ αλλοι κάφροι το κάνουν! στελνουν βιογραφικά μαζικά κατά χιλιάδες ακόμα και σε άσχετες θέσεις! Μια δυσκολη κατάσταση αλλά και ο αλλος κάπως αποφασίζει να την αντιθμετωπισει…

πολλά ακόμα… ΠΕΣΕ ΝΑ ΜΕ ΦΑΣ… και ΠΡΙΝ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΔΟΥΛΕΥΩ ΓΙΑ ΤΗΝ CYTA…. ΟΧΙ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΩ για την CYTA…. απλά τα παραπάνω ειναι η γνώμη μου! και με τρώνε πολλά αλλα στην ελληνική πραγματικότητα και μιζέρια τόσα χρόνια στα οποία ευχομαι να ειχε αφιερώσει η ελληνική Blogosphere και twitter και web για κράξιμο….. ώστε να βάλουμε μυαλό και στο τέλος να μας πειράξουν τα 25 ευρώ της Cyta!!!

και το σχόλιο μου στο facebook… ετσι για να κλείσει το post:

‎#peste_na_me_fate αλλά ας τα βάλουν πρώτα οι ελληνες με το καθημερινό χάος, αναρχία, ανομία, κερατιάτικα, ακρίβεια στην απλή καθημερινή ζωή και ΜΕΤΑ ας στραφούμε στην ιδιωτική εταιρεία που ακολουθεί μια πρακτική με το Χ επιχείρημα!! Ας εβλεπα λοιπόν πρώτα όλους αυτούς που κράζουν την Cyta να διαμαρτυρονται με τον ίδιο ζήλο για το απλό γάλα που εχει πάει 1.30, 1.40, 1.50+ , για το κάπνισμα στον δημόσιο χώρο, για την καθημερινή αναρχία και παρανομία στον δρόμο, για τα κερατιάτικα οτι πληρώνεις 100 ευρώ για να κάνεις μήνυση κατ’ αγνώστου, για ενα μποϋκοτάζ σε ΤΟΣΑ πράγματα και ΜΕΤΑ ας κάναμε και αυτό με την Cyta.

Αλλά ειναι ωραίο να φωνάζεις εκεί που ξέρεις οτι ο άλλος ειναι “οργανωμένος” και μπορείς να φωνάξεις! Εκει που ξέρεις οτι ο αλλος ΣΕ ΓΡΑΦΕΙ στα @@ του και ΘΕΛΕΙ λιγο προσπάθεια για να πετυχεις κάτι… ΕΚΕΙ ΔΕΝ!!!

Αν θέλει κάποιος να στειλει ενα βιογραφικό ας μην πάρει τσιγάρα, μην πιει δύο ποτά, ας κάνει μια ειδική αιτηση ότι δεν εχει τα 25 Ευρώ και ας πάει να το δώσει χέρι χέρι στην υπέυθυνη προσωπικού!

ΚΑΙ ΑΝ ΠΡΙΝ από όλα αυτά δεν συμφωνεί…. τότε μην στειλει βιογραφικό. Ας κάνει ΠΡΩΤΑ ΦΑΣΑΡΙΑ ΣΕ ΤΟΣΕΣ ΑΛΛΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ εταιρείες και εργοδότες που καταπατούν πλήρως τα δικαιώματα χιλιάδων εργαζομένων, εγκύων, ατομων με αναπηρία, σεξουαλικής παρενόχλησης, ανασφάλιστων και αλλων!!!!

Α ρε ελληνα με τα ΔΗΘΕΝ ΣΟΥ!

τι κοινό έχει η Άννα Βίσση με την Ελλάδα που αφήνουμε πίσω;

Μια εικόνα… χίλιες λέξεις… Αννα Βίσση και το πώς καταρρέει η ψευτογκλαμουριά των 80s και 90s. Πρόσωπα μιας  ψεύτικης Ελλάδας που ακόμα προσπαθούν με νύχια και με δόντια να πιαστούν στο παρελθόν!

Φωτογραφία από το δημιουργικό “ΔΩΔΕΚΑ” της Άννας Βίσση  το οποίο για μία ακόμα φορά αντέγραψε το ξενόφερτο! http://en.wikipedia.org/wiki/The_Virgin_Suicides_(score)

Air αυτοί ΑΕΡ-α η Βίσση! Αυτά ειναι! Αντε γεία!

You screw us, you loose us…! – μέρος 2ον

Λαμβάνω τον λογαριασμό του ΟΤΕ… βλέπω μέσα ότι εχω και ISDN… δεν το χρησιμοποιώ. Παίρνω την εξυπηρέτηση πελατών…

“Γεια σας… θελω να κόψω το ISDN, δεν μου χρειάζεται.”
“Ναι βεβαια… θα σας κοστίσει 40 Ευρώ για να το κόψουμε”
“40 Ευρώ… για μια απλή μετατροπή;” Ενώ πληρώνω το δίμηνο σε DSL και πάγιο φωνής 90 Ευρώ!!???

Επόμενη μέρα παίρνω εναλλακτικό πάροχο για “φωνή” και DSL (ίδια ταχύτητα)  23 Ευρώ τον μήνα!

You screw us, you loose us!