Category Archives: Στον δρόμο…

Το ξενέρωμα στον δρόμο. Υπερ-ατάκες οδηγών, υπερ-οδήγηση, λακούβες, κλείσιμο δρόμων, κατολισθήσεις, πλημμύρες…και MEN vs WOMEN.

Με ειδικές προδιαγραφές… ΕΛΛΑΔΑΣ 2016

ΝΕΟ ΕΡΓΟ !  ΕΣΠΑ. Αμέεεε!  Επιδοτούμενο… Ελλάδα 2016, όχι 1970-1980 που ήταν και “πίσω” που έλειπε τεχνογνωσία…”χάλια τα είχε κάνει ο Καραμανλής. Έβγαλε και τα τράμ!”.

Εδώ βλέπετε το ΝΕΟ πεζοδρόμιο του έργου από τον Δήμο Αμαρουσίου. Επιδοτούμενο και αυτό. Μάλιστα εκτός από τις σημαντικές προδιαγραφές για πεζούς, ο εργολάβος έχει προβλέψει και ειδική διαγράμμιση – υποδομή για τυφλούς. ΜΠΡΑΒΟ τους.

Θα πεις….”το λαμόγιο ο εργολαβος” . Αμ δε… οι κάτοικPezodromiou_marousi_neo_ergoοι της περιοχής με την έναρξη των έργων, κινητοποιήθηκαν άμεσα και εκαναν συνελεύσεις. Πρωτοφανής κινητοποίηση και οργάνωση. Μπράβο θα πεις πάλι!
Κύριο αίτημα των συνελεύσεων ηταν να μην γινει ποδηλατόδρομος γιατί ήταν εκτός προδιαγραφών… (ήξεραν αυτοί τις προδιαγραφές)… όχι ότι είχαν εντελώς άδικο… αλλά αυτό που κύριο αίτημα τους μέσα σε όλα ήταν να μην χαθούν θέσεις στάθμευσης. Τελικά αποφασισθηκε μετά από έντονες πιέσεις των κατοίκων να ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕΙ ΤΟ ΠΛΑΤΟΣ του πεζοδρομίου ώστε να μην χαθούν αυτές οι θέσεις στάθμευσης. Αυτές που βλέπετε εδώ….

Λίγο πιο κάτω….στο ίδιο έργο….  μπορείτε να δείτε πινακίδα που τοποθετήθηκε με περισσή προσοχή από τους “ειδικούς” εργολάβους. Ιδιαίτερα επειδή ειναι και για σχολείο και παιδιά. Επειδή ακριβώς οι οδηγοί πρέπει να έχουν την προσοχή τους.

ΜΟΛΙΣ τοποθετήθηκε. ΦΡΕΣΚΟ πράγμα. Μπροστά σε δέντρο. Την βλέπεις;   όχι. Το ξέρω ότι δεν την βλέπεις. Ειναι με ειδικές προδιαγραφές ΕΛΛΑΔΑΣ 2016

Η ελπίδα πέθανε!! Αυτοκίνητο σε υπόγεια διάβαση πεζών! αααααα!!!

Εεε λες….η ελπιδα πεθαίνει τελευταία!! Αλλά…. μετά από αυτό ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ πλέον  😛  Μέσα από το sister site Secret Loutsa μαθαίνουμε το παρακάτω….

Οδηγός εισήλθε με το Jeep του σε υπογεια διάβαση πεζων…ΝΑΙ ΝΑΙ καλά διαβάζετε, για να περάσει στην άλλη πλευρά της Λεωφόρου Κηφισίας!! Αν δεν το πιστευετε…δείτε παρακάτω. και κλάψτε! Καλά μπάνια!

Ελληνική Αστυνομία – “Ξέρεις ποιός ειμαι εγώ ρε;”

Σύμφωνα με επώνυμες μαρτυρίες… περπατάει ο άνθρωπος στο πεζοδρόμιο και βλεπει ξαφνικά μπροστά του τον τύπο της αστυνομίας – Ομάδα Ζήτα, Δίας, Ντίας, Μπίας… Του κάνει υπόδειξη ότι εχει παρκάρει πάνω στο πεζοδρόμιο…. βλέπετε ο ΝΤίας δεν το είχε δει οτι είναι πεζοδρόμιο εκεί γιατί έχει και ΑΛΛΑ τόσα μηχανάκια πάνω που σου λέει ειναι λεωφόρος εδώ! ΤΟυ κάνει υπόδειξη λοιπόν και τι κάνει ο κρανοφόρος χωριάτης;

Ελληνας αστυνομικός αστείος καταχρηση εξουσιας μηδεν σεβασμος ΗΜΑΡΤΟΝ

Βγαζει το τσαμπουκαλίστικο ελληνικό του πνεύμα του χωριάτη που μας εφερε σε αυτη την κατάσταση, τα απωθημένα του που του τις εβρεχε η μαμά του και η γκόμενα του στο σπίτι και λέει στον Πολίτη “Δώσε ταυτότητα” και ο τύπος ΝΤΙΑΣ – ΜΠΙΑΣ…. την εβγαλε φωτογραφία!!!  ΤΩΡΑ ΜΑΛΙΣΤΑ.

Αντε ρε ΕΛ.ΑΣ. Καλά που μας το ειπες και μας εδωσες ενα μάθημα σεβασμού και καθημερινότητας, στηριξης στον πολίτη, σεβασμό στο επαγγελμά σου και όλα!! Το ΕΛ.ΑΣ βγαίνει από το “Ελληνα ΑΣτείε!!”  Αντε προχωράμε!

Με ποδήλατο στη δουλειά – biketowork.gr, Μάιος 2012

Ολοένα και περισσότεροι συμπολίτες μας σε όλα τα μέρη της Ελλάδας πηγαίνουν στην δουλειά τους με το ποδήλατο!!!  το βλέπεις άλλωστε καθημερινά. Λίγο η κρίση, λίγο το κόστος μετακίνησης και περισσότερο ένας νέος τρόπος ζωής, μετακίνησης, διάθεση για αλλαγή και βέβαια η χαρά που προσφέρει το να πας με το ποδήλατο στη δουλειά

Και αυτό τον Μάιο λοιπόν, για 2η συνεχή χρονιά, οι ΠΟΔΗΛΑΤισσΕΣ διοργανώνουν το Με Ποδήλατο στη Δουλειά…

Αν δεν το έχετε κάνει ήδη, δοκιμάστε το σιγά σιγά, λάβετε και εσείς μέρος και μαζί με άλλους συναδέλφους καταχωρήστε τα χιλιόμετρα ώστε στο τέλος του μήνα να ειμαστε όλοι νικητές, με αλλη ψυχολογία και διασκέδαση! Για τους εργοδότες και εργαζόμενους όλα θετικά ειναι άλλωστε όπώς λέμε και εμείς αλλά και οι έρευνες! 🙂

Κλείνω με το παρακάτω εντυπωσιακό Infographic που αφορά το μήνα Μάιο του 2011 και το “με ποδήλατο στη δουλειά”!

Καλό πετάλι λοιπόν και για περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να μπείτε στο www.biketowork.gr και το www.podilates.gr 

3 ημέρες Πολιτισμού…

Ringstrasse ανάμεσα στο Hofburg και το ΚοινοβούλιοΦανάρι και πινακίδα για κίνηση ποδηλάτωνΤο Hofburg από την είσοδο του OpernringΤο Hofburg από το πάρκο περπατώντας προς Albertina Το κοινοβούλιο της ΑυστρίαςΤο Rathaus (δημαρχείο) της Βιέννης και η υπαίθρια αγορά Η Kärntner Strasse - κεντρικός εμπορικός πεζόδρομοςΗ είσοδος του Messe από τον σταθμό μετρό Messe-Pratter

Μόλις επέστρεψα από τριήμερο στην Βιέννη, όπου βρέθηκα για ετήσιο πανευρωπαϊκό συνέδριο γνωστής εταιρείας Πληροφορικής.

Από πού να ξεκινήσει κανείς και που να τελειώσει. Καταλαβαίνεις τι σημαίνει Πολιτισμός με όλη τη σημασία της λέξης και για όλες τις παραμέτρους: κτίρια, χώροι, πράσινο, άνθρωποι, μέσα μεταφοράς, καθαριότητα, καταστήματα και εργαζόμενοι. Πέρα από την παράδοση της πόλης, οι άνθρωποι ξέρουν τι σημαίνει να έχεις ένα πραγματικά αξιόλογο τουριστικό προϊόν και πώς να το “πουλάς” χωρίς αρπαχτές και χωρίς να το “ξεπουλάς”. Βασικό χαρακτηριστικό βέβαια είναι και η γενική κουλτούρα του κόσμου η οποία φαίνεται απλά και καθημερινά π-α-ν-τ-ο-ύ.

Τεράστια πεζοδρόμια με ξεχωριστούς ποδηλατόδρομους όπως στη φωτό 1, όπου φαίνεται ένα κομμάτι της Ringstrasse ανάμεσα στο παλάτι Hofburg και το κοινοβούλιο. Προσέξτε τη σήμανση για ποδήλατο στο κέντρο και τα ξεχωριστά πεζοδρόμια εκατέρωθεν. Στα φανάρια φυσικά υπάρχει η αντίστοιχη σήμανση όπως φαίνεται στη φωτό 2: πάνω φανάρι για τα αυτοκίνητα, κάτω για τα ποδήλατα… όπως στην Αθήνα δηλαδή… Τρεις μέρες στο κέντρο της πόλης δεν άκουσα κόρνα, μόνο κουδουνίσματα από ποδήλατα αν περπατούσες μέσα στον ποδηλατόδρομο ή τραμ αν στεκόσουν πολύ κοντά στις γραμμές!!

Το Hofburg είναι το χειμερινό ανάκτορο και φιλοξενεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Εννοείται ότι οι κήποι είναι ανοικτοί και ουσιαστικά περνάς ακριβώς μπροστά από το προεδρικό μέγαρο (φωτό 3 & 4). Λίγο παρακάτω και απέναντι βρίσκεται το κτίριο του κοινοβουλίου χωρίς περίφραξη και όπως φαίνεται στην φωτό 5, με το άγαλμα της Αθηνάς μπροστά-μπροστά. Αν σας θυμίζει κάτι είναι γιατί ο σχεδιαστής του κτιρίου (von Hansen) είχε επίσης σχεδιάσει το Ζάππειο. Το κοινοβούλιο τιμά την παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS με την τεράστια κόκκινη κορδέλα στην πρόσοψη του…

Ακριβώς δίπλα στο κοινοβούλιο είναι το δημαρχιακό πάρκο και το δημαρχείο (Rathaus) το οποίο είναι ίσως πιο εντυπωσιακό από το κοινοβούλιο! Στη φωτό 6 φαίνεται η Χριστουγεννιάτικη υπαίθρια αγορά μπροστά από το δημαρχιακό μέγαρο και περιστοιχισμένη από τους τεράστιους κήπους. Ουσιαστικά, πρόκειται για παζάρι αλλά σε ομοιόμορφα ξύλινα σπιτάκια, στη σειρά και οργανωμένα (όχι, ούτε τσαντήρια, ούτε βρακιά, ούτε άπειρες κιτς αηδίες).

Τέλος, η Kärntner Strasse, ο κεντρικός πεζόδρομος με όλα τα καταστήματα και καφέ, στολισμένα για τα Χριστούγεννα (για την ακρίβεια με διαφορετικό στολισμό ανά τμήμα του) στη φωτό 7, κάτι “ανάλογο” με την Ερμού (λέμε τώρα!) αλλά τεράστιος, χωρίς πλανόδιους και πεντακάθαρος! Για την ακρίβεια, είδα μόνο έναν τύπο με σαξόφωνο τον οποίο εκείνη τη στιγμή τσέκαραν δύο αστυνομικοί για το αν έχει άδεια να παίζει εκεί (την οποία φυσικά είχε!). Επίσης πολλά κιόσκια με “βρώμικα” (λουκάνικα, noodles! και κεμπάπ!!), αλλά και Glühwein – κρασί ζεσταμένο με γαρύφαλλο, κανέλλα και ξύσμα πορτοκαλιού – ότι πρέπει για το κρύο!

Μπορεί οι εικόνες να λένε 1000 λέξεις αλλά υπάρχουν και πράγματα τα οποία δεν φαίνονται:

Οι 7000 (ναι, επτά χιλιάδες!) σύνεδροι για τους οποίους η ονομαστική κάρτα εισόδου στο συνεδριακό κέντρο (Messe) ήταν και τριήμερο πάσο για όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς στη Βιέννη!! Το Messe αυτό καθ’ αυτό (φωτό 8 η είσοδος όπως φαίνεται από το Μετρό), το οποίο μπορεί να χαρακτηριστεί μόνο ως γιγαντιαίο (70,000 τετραγωνικά κλειστοί χώροι) και με οργάνωση που απλά εντυπωσιάζει (φανταστείτε υπηρεσίες γκαρνταρόμπας, φαγητό, καφέ, κλπ. για 7000 άτομα). Εννοείται ότι οι υπάλληλοι ήταν παντού και είχαν σημαιάκια χωρών στο πέτο ώστε να ξέρεις τι γλώσσες μιλάνε (γερμανικά, αγγλικά και ρώσικα τα πιο συνήθη).

Η μέση ηλικία των εργαζομένων στις υπηρεσίες του συνεδριακού, τα εμπορικά καταστήματα και τα εστιατόρια που δεν ήταν παραπάνω από 25 χρονών. Όλοι εξυπηρετούσαν με χαμόγελο και μιλούσαν Αγγλικά ή έκαναν κάθε προσπάθεια να σε εξυπηρετήσουν ακόμη και στις περιπτώσεις που δεν μιλούσαν. Πολλοί μετανάστες (ιδιαίτερα Τούρκοι το οποίο είναι λογικό), αλλά όλοι εργαζόμενοι.

Δεν είδα πουθενά γκραφίτι οποιουδήποτε είδους, ούτε καν με μαρκαδόρο σε κάποιο στενό. Τα μόνα που είδα ήταν “χαραγμένα” στα πλαστικά τζάμια του μετρό (όπως στον δικό μας ηλεκτρικό), αλλά και πάλι μου έκαναν εντύπωση καθώς όλα τα βαγόνια έχουν μέσα κάμερες! Επίσης αρνητικό, ότι στο μετρό οι ανακοινώσεις ήταν μόνο στα Γερμανικά.

Τέλος, οι εκθέσεις, οι συναυλίες και χοροί παντός μεγέθους και αντικειμένου (εποχιακοί ή μόνιμοι) και γενικά η τέχνη κάθε είδους ήταν παρούσα σε όλη την πόλη. Τι να πει κανείς όταν επιστρέφει στα πάτρια… κατάθλιψη και οργή για το πώς έχει καταντήσει μια πρωτεύουσα με μεγαλύτερη ιστορία από αυτή της Βιέννης. Ούτε καν mour δεν έχεις όρεξη να κάνεις… ούτε καν για τους ανευθυνοϋπεύθυνους που μιλάνε για συνεδριακό τουρισμό στην Αθήνα… που πας ρε Καραμήτρο???

” Ένας εργαζόμενος….” – ΓΑΠ

Η δήλωση του πρωθυπουργού πως «βασικός μου στόχος σ αυτή τη δύσκολη περίοδο, να μην υπάρχει οικογένεια χωρίς τουλάχιστον έναν εργαζόμενο» προκάλεσε κάθε είδους αρνητικές αντιδράσεις: από γέλιο μέχρι οργή.

Πριν καλά-καλά ολοκληρωθεί η ομιλία, στο twitter το hashtag #enas_ergazomenos γέμισε με κάθε είδους σχόλια. Παραθέτουμε μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα:

@aresburas: Μπορεί ένας δημοσιογράφος να ρωτήσει, αν σ’ ένα ζεύγος δουλεύουν κ οι 2, θα πρέπει να χωρίσουν ή ο ένας να παραιτηθεί;

@BebecaVIP: Ήταν ένας Άγγλος, ένας Γάλλος κι #enas_ergazomenos

@mahas0: Αντε και με το καλό #enas_ergazomenos ανά πολυκατοικία

@Anasto7: Θα αναλάβουν κι οι πολιτικοί κάποι βάρος λέει. “Μόνο ένα αυθαίρετο ανά υπουργό”

@PartonMike: Αντί να χαίρεστε που ο #enas_ergazomenos θα δουλευει και οι υπολοίποι θα αράζουμε και θα του τα τρώμε, παραπονιέστε κιόλας. Μα πόσο αχάριστοι!

@olga_from_mars: γνωρίζω οικογένεια με 2 συνταξιούχους και 2 εργαζόμενους.που κάνω καταγγελία; #enas_ergazomenos

@NickolasSpirida: Προσφέρομαι να παντρευτω εργαζομενη γυναικα…ορκιζομαι να μην ψαξω ποτε για δουλεια. #enas_ergazomenos

@marie_la_bas: Πόσοι ημιαπασχολούμενοι μας κάνουν έναν εργαζόμενο? #enas_ergazomenos

@paiktour: Επόμενη κίνηση η θέσπιση του θεσμού του εργαζόμενου της γειτονιάς

@FragileAlex: Να σταματήσει τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του ο Πατίτσας ή να σταματήσει να βγάζει παντόφλες η Χρουσαλά;

@lenakas: …η Μενεγάκη, γάτα… πρόννοησε

@allufunmarx: -Ποιος φταίει πραγματικά για το #enas_ergazomenos σε κάθε οικογένεια; -Ο #enas_psifoforos του πασόκ σε κάθε οικογένεια.

@ergodektis: Ανταλλάσω εργαζόμενο αδερφό με άνεργη μέχρι 22 ετών. Απαιτείται φωτογραφία ολόσωμη με μπικίνι στη διεύθυνση…

 

KΟΙΝΩΣ…. τον ήπιαμε!!! χοχοχο! 😛