Category Archives: Reviews

Επισκέψεις, εμπειρίες, σχόλια και προτάσεις! :)

Sailing weekend – Η σεζόν αρχίζει :)

πωπωωωωωωω πόσος καιρός πάει!  Και επειδη είχαμε πήξει…λέμε να πάμε ενα sailing weekend. H σεζόν αρχίζει για αυτο το καλοκαίρι! δεν πήγαμε σκι αλλα θα φροντίσουμε να ξεκουραστούμε και να ξεφύγουμε οσο γινεται με ωραίες στιγμές, παρέα, θάλλασα, ήλιο!

Σας το προτείνω ανεπιφύλακτα!Μην το σκέφτεστε πολύ ! Η διαδικασία ειναι πολύ απλή, πάρτε μια τσάντα με τα πράγματά σας για ΣΑββατοκύριακο, καλή διάθεση και φύγατε!!

Στα πρώτα λεπτά που θα αφήσετε την Αθήνα πίσω σας…. εχετε ήδη ξεφυγει σαν να ειστε σε πολυήμερες διακοπές

Μπειτε στο http://www.enjoyachting.com/el/sailing-in-greece  ή ΄https://www.facebook.com/enjoyachting 

κλείστε ενα Σαββατοκύριακο με την παρέα σας και θα με θυμηθείτε! αρχικά για 2-3 ημέρες, για να πάρετε μια γεύση, να δείτε πώς ειναι (δεν αμφιβαλω οτι θα ξετρελαθείτε) και στη συνέχεια με το καλό πάτε για περισσότερες ημέρες! 🙂

Μερικές photos από τα Weekend μας! 🙂

PIZZA HUT, ΚΗΦΙΣΙΑ: “Καπέλωμα” της εξυπηρέτησης

τελικά κάποια πράγματα δεν αλλάζουν ποτέ ή μάλλον δεν γυρνάνε ποτέ πίσω από ότι φαίνεται. μεταξύ αυτών και η ποιοτητα και εξυπηρέτηση που κάποτε είχε η Pizza Hut στην Ελλάδα.

Κυριακή και αποφασίζουμε να πάμε να φάμε pizza στο Pizza Hut Κηφισιάς, μετά απο ΠΟΛΛΑ χρόνια που είχαμε να πάμε λόγω της μειωμένης ποιότητας που προσφέρει. Πραγματικά μου ειχε λείψει να δοκιμάσω και πάλι καθώς παλαιότερα ήμουν τακτικός πελάτης. Δυστυχώς έκανα λάθος και η ιστορία με την χάλια εξυπηρέτηση αρχιζει….

Παραθέτω μέρος του κειμένου οπως το εστειλα στην Pizza Hut Ελλάδος, με email, όνομα και στοιχεία επικοινωνίας, πριν 2 ημέρες. Ακόμα, δεν έχω λάβει κάποια απάντηση στο παρακάτω.

Φτάνουμε εκει με πολύ καλή διαθεση. Αρκετός κόσμος αλλα μερικά τραπέζια άδεια. Βλεπουμε ενα ωραίο τραπέζι σε ωραίο σημείο, πιο ησυχο . Αποφασίζουμε να κάτσουμε εκει… Το τραπέζι αυτό όπως και ενα αλλο, είχαν ακομα πιάτα από τους προηγουμενους πελάτες. Χωρίς αυτό να μας ενοχλεί ιδιαίτερα καθώς δεν ημασταν και βιαστικοί, αποφασιζουμε να κάτσουμε εκει.

 Ερχεται μια κοπέλα – σεβιτορος και μας λέει  ακριβώς:  ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ προσωπικό σήμερα, υπάρχει ελλειψη σερβιτόρων ΜΗΝ ΚΑΤΣΕΤΕ εκει γιατι θα αργήσουμε να τα μαζέψουμε!!” Ντοινγκκκ 1.

Δείχνουμε ένα άλλο τραπέζι σε παρόμοια κατάσταση και απαντάει “Εντολή διευθυνσης…δεν μπορείτε να κάτσετε εκει. Να κάτσετε ΕΔΩ” και μας δειχνει ένα τραπέζι άδειο αλλα οχι της προτίμησής μας

Ο τόνος της φωνής της κοπέλας ειχε ήδη ανέβει. Παρόλα αυτά δεν δινω ιδιαιτερη σημασία. Το ίδιο ειπαν και οι υπόλοιποι φιλοι. οτι ηταν αρκετά αποτομη – αγενής.  ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ λοιπον στο αλλο τραπέζι.

Εκείνη την στιγμή περνάνε δύο άτομα / πελάτες , κατευθυνονται στο τραπέζι που πριν λιγα δευτερόλεπτα μας ειχε πει η σερβιτόρος οτι ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ να κάτσουμε και κάθονται εκεί. Αμέσως ερχεται μια αλλη κοπέλα και μαζευει το τραπέζι να εξυπηρετησει τους πελάτες.

Όλη η παρέα εξεπλάγην, οχι βέβαια για τα παιδιά που έκατσαν εκεί αλλά για την προηγούμενη κατηγορηματική απάντηση – αγένεια της σερβιτόρου. Σηκώθηκα και παραπονέθηκα ΑΜΕΣΩΣ στην κοπέλα που μας ειχε πει όλα τα παραπάνω. Της ζήτηση εξήγηση και ανέφερα οτι με αυτό τον τρόπο που μας αντιμετώπισε η εξυπηρέτηση ηταν απαράδεκτη κλπ. Απάντησε ξανά οτι ήταν «εντολή καταστήματος» και με αγνόησε επιδεικτικά συνεχιζοντας την δουλειά της.

Δυστυχώς σε τέτοιους καιρούς όπου η εξυπηρέτηση και το Word of mouth παίζουν σημαντικό ρόλο, το Pizza Hut εξακολουθεί να επιβεβαιώνει την αρνητική του φήμη, τουλαχιστον στην Ελλάδα. Προσωπικά δεν θα ξαναπάω. Θεωρω ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ την απάντηση και αντιμετωπιση προς τον πελάτη.

Και για να μην λέμε ότι κάνουμε mour μόνο για τα αρνητικά...διαβάστε και αυτό για την εμπειρία που είχα περιγράψει σε παρόμοια επιχείρηση / ανταγωνιστή της Pizza Hut σε ανύποπτο χρόνο ε…

Μετέφερα την εν λόγω εμπειρία με επικοινωνία μου στην Pizza Hut Ελλάδας, λυπάμαι για την χάλια εξυπηρέτηση και δεν λυπάμαι την επίμονα αγενέστατη υπάλληλο, που σύντομα βλέπω να ψάχνει για δουλειά.

Ύδρα 2013 – “ιστιοπλοϊκά ενός κατώτερου…τουρισμού”

Αφιερωμένο στην ή στον εκάστοτε Υπουργό τουρισμού…. Ύδρα 2013. Ιούλιος. Υποδοχή και υποδομές σκαφάτων κάθε κατηγορίας σε μια από τις μαρίνες και πιο δημοφιλή νησιά κοντά στην Αθήνα! Cosmopolitan πάντα!
Μουσακά πάντως είχε!! Μάλιστα!

Ύδρα 2013 - Μπράβο Υπουργέ!

Incredible Crete, Incredible Site!

Από το τρέχον Info Diet στην AV, ακολούθησα το link για το Website Incredible Crete. Τι ευχάριστη Ε-Κ-Π-Λ-Η-Ξ-Η!!!

Μια έκρηξη εικόνων με το που ανοίγει η πρώτη σελίδα. Έχω πάρα πολύ καιρό καιρό να δω τόσο απίστευτα καλοστημένο site. Όλα σε ισορροπία: περιεχόμενο, στήσιμο, αισθητική, χρηστικές πληροφοριές… ακόμη και τις εναλλακτικές κατηγορίες τουρισμού που προσφέρει το νησί…

Ας τα βλέπουν αυτά οι διάφοροι παπατζήδες “εργολάβοι” και πελάτες να ξεστραβωθούν. Πραγματικό υπόδειγμα-κόσμημα για την προώθηση του #1 προϊόντος αυτής της χώρας.

Μην παραλείψετε να δείτε τα video! Διαμάντια μέσα στην απλότητα. Όπως γράφει και η Σ. Παναγιωτάκη: “διαθέτει βλέμμα και ψυχή”!

Εύγε, εύγε, εύγε στους δημιουργούς ΚΑΙ στην Περιφέρεια Κρήτης που δεν ακολούθησε την γνωστή οδό (να το δώσουμε στον ανηψιό του κολλητού που μαθαίνει HTML στο Γυμνάσιο και θα μας χρεώσει μόνο €1.000.000).

Μου έφτιαξε τη μέρα!

🙂

Καφέ στο Zonar’s Πανεπιστημίου! το δήθεν της Ελλάδας – 2013

Μετά τις μούτζες, τις διαμαρτυρίες, τις μολότωφ και την καθαριότητα της Αθήνας, τα υπέροχα πεζοδρόμια και μπρούτζινα καγκελάκια πάνω στις ράμπες για ΑΜΕΑ του King George Athens, στην πλατεία Συντάγματος… πεταχτείτε μέχρι το Zonar’s για ένα καφέ στην Πανεπιστημίου, έτσι για να συμπληρώσετε την μιζέρια σας και το πόσο ακόμα θέλετε να προσπαθήσετε να μείνετε αγκιστρωμένοι στις τελευταίες δεκαετίες κακομοιριάς!

Καφεδάκι..πικρό, στα Zonar's. Έτσ, για να μην ξεχνάτε γιατί είστε όπως είστε σήμερα!
Καφεδάκι..πικρό, στα Zonar’s. Έτσι, για να μην ξεχνάτε γιατί είστε όπως είστε σήμερα!

Δώστε 7.60 για ένα Cappucino, ΔΩΣΤΕ και Χριστουγεννιάτικο δωράκι και πείτε και ένα ευχαριστώ για επιβράβευση!

Μετά πεταχτείτε στο Kempinski στο Vevey Ελβετίας, να πάρετε λίγο καθαρό αέρα με θέα την λίμνη και τις Άλπεις, ένα παράδειγμα πραγματικής ευγένειας, απλότητας και χλιδής, απλά να ανοίξει το μάτι σας βρε παιδί μου… και δώστε για το καφεδάκι σας 6,50 Euro!!!

Kempinski hotel, cafe,Vevey, Geneva

Blogging από την παραλια

Ημέρες χαλαρωσης και ειπα να κάνω λίγο μουρ. Ναι από την παραλια, να περασει και η ώρα, αφού καναμε μερικές δουλειές στο σπίτι στον κήπο κλπ.
Θα ακολουθησουν φωτογραφίες. Προς το παρον να μια από την παραλία στα Νωπήγεια, λίγο πριν την Κισσαμο Χανίων.

image

Άλλο πράγμα βέβαια εδώ. Λίγες μέρες που ειμαι και εχει φύγει σημαντική κούραση. Μονο και μονο το μπανιο και το Κρητικό φαγητό και προϊόντα, αρκούν. Ειδικά για τα προίοντα οπως η γραβιέρα (σαγανακι), ρακόμελο, σαλάτες, καλτσούνια κ.α. θα ακολουθήσει ειδικό post. Απόλαυση στο μεγαλέιο της.

ΤΙς μέρες αυτές αν κι εχει κίνηση λόγω βεβαια Δεκαπενταύγουστου, παραλίες οπως εδώ προσφέρονται για καλύτερα. ΜΟλις φύγει το πλήθος των ημερών, θα ακολουθήσουν παραλίες όπως τα Φαλάσαρνα, το ελαφονήσι και το κεδρόδασος. 🙂

Συγχαρητήρια στην Domino’s Pizza για την εξυπηρέτηση πελατών

Σίγουρα για τις επιχειρήσεις, οι καιροί δεν είναι οι καλύτεροι. Υπάρχουν όμως και κάποιοι που ξέρουν πώς να προχωρήσουν έστω και μέσα σε αυτό το κλίμα και παραλληλα δεν ξεχνουν τι σημαίνει πελάτης ή προσπαθούν συνεχώς να βελτιωθούν. Η εμπειρία μου λοιπόν με την Domino’s pizza τους τελευταίους μήνες ειναι η καλύτερη και απλά οφείλω να το πω.

Γενικά η ποιότητα έχει βελτιωθεί τα τελευταία χρόνια, σημαντικά θα έλεγα. Η εξυπηρέτηση πελατών ομως ειναι αυτό που κάνει πλέον την διαφορά. Και το ακόμα καλύτερο ειναι οτι η εταιρεία λειτουργεί πολύ ευέλικτα για να το περάσει αυτό στον πελάτη. Τηλεφωνικά ή στην απευθείας εξυπηρέτηση στο κατάστημα. Ακολουθεί ένα περιστατικό που σε κάνει να λες ΜΠΡΑΒΟ στην Domino’s για την εξυπηρέτηση πελατών. 

Μολις χθες... κατά την διαρκεια των εκλογών όπου το τηλεφωνικό κέντρο της Domino’s δεχόταν απειρες κλήσεις και παραγγελίες. Τι εγινε λοιπόν…  Καλούμε στο 18318, το σηκωνει η υπαλληλος η οποία όμως δεν ήταν εξυπηρετική. Μπορώ να πω οτι αυτό συμβαίνει πολύ σπάνια. Δεν μας έδινε να καταλάβουμε ακριβως για μια αλλαγή διευθυνσης του καταστήματος κ.α., ήταν βιαστική και κλείσαμε το τηλέφωνο με αβεβαιότητα για το οτι η παραγγελία μας θα ηταν ΟΚ. Και όπως έγινε. Φτάσαμε στο κατάστημα για παραλαβή και η παραγγελία όχι απλά ήταν λάθος αλλά δεν υπήρχε καθόλου!!! Τα πήραμε “κράνα” που λέμε γιατι “φαινόταν” η υπάλληλος στο τηλέφωνο ήταν αγενής, δεν μας εξυπηρέτησε και στο τέλος τα έκανε και μαντάρα.

Οι υπάλληλοι στο κατάστημα μέσα στον πανικό (δικαιλογημένα) αφού οι φούρνοι ειχαν πάρει “φωτιά” :D, τα τηλέφωνα επίσης, δεν προλάβαιναν να αναπνεύσουν. Ερχεται λοιπόν η κοπέλα – προϊσταμένη του καταστήματος και μας ρωτάει, βλεπει οτι η παραγγελία δεν ειναι εκει. Διαμαρτυρόμαστε (ευγενικά) και της λέμε ότι ήταν αναμενόμενο για τον παραπάνω λόγο.

ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ

Χωρίς να περάσουν πολλά δευτερόλεπτα η κοπέλα γυρνάει και μας λέει Συγνώμη για το περιστατικό και αμέσως προσφέρθηκε να δώσει προτεραιότητα στην παραγγελία μας. Επιπλέον μας δίνει την παραγγελία και μια επιπλέον Pizza δωρεάν!!!  Όλη η παραγγελία δωρεάν και σε 15 λεπτά (ίσως και λιγότερο) ειχαμε φύγει, ευχαριστημένοι πελάτες, κατ’αρχάς για την επικοινωνία με το καταστημα και την εταιρεία.

Τώρα θα μου πείτε… καλά ΟΚ, 2 πίτσες σου εδωσε σιγά το πράγμα. Οχι οχι… δεν ειναι τόσο απλό. Μου άρεσε το γεγονός ότι η υπάλληλος στο κατάστημα πήρε αμέσως την πρωτοβουλία να εξυπηρετήσει τον πελάτη, να καλύψει την ανάγκη και την δυσαρέσκεια και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα να τον κάνει ενα “ικανοποιημένο πελάτη”. Κάλυψε την εταιρεία και το κενό της αλλης υπαλληλου!!

και αυτό ξεκινάει πάντα από πάνω… οπότε ΜΠΡΑΒΟ στην Domino’s. Γιατί σκέφτομαι οτι σε αλλες περιπτώσεις εταιρειών ή θα ειχαμε παντελή ελλειψη επικοινωνίας (συχνό φαινόμενο) ή ΝΑΙ ΠΕΡΑΣΤΕ σε μια εβδομάδα να το δουμε, τώρα βιαζόμαστε, ααα να πάρτε μερικά κουπόνια για την επόμενη μέρα κλπ!!

Αλλά εδώ είχαμε άμεση εξυπηρέτηση, ευελιξία, επικοινωνία. ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΕΔΩ… μετά από λίγα λεπτά δεχομαστε κλήση στο τηλέφωνο του σπιτιού 23.30 το βράδυ παρακαλώ…. να μας ρωτήσουν από τα κεντρικά αν ειναι όλα ΟΚ και να πουν συγνώμη για το λάθος, να μας εξηγήσουν κλπ!!!

Βγαζω το καπέλο στην Domino’s και βεβαια έχω ακόμα καλύτερη άποψη για την εταιρεία,  τα προϊόντα της και βεβαια την εξυπηρέτηση πελατών!! Και βεβαια θα συνεχίσω να μιλάω για το περιστατικό αυτό σε φιλους και γνωστούς!

You screw us, you loose us…! – μέρος 2ον

Λαμβάνω τον λογαριασμό του ΟΤΕ… βλέπω μέσα ότι εχω και ISDN… δεν το χρησιμοποιώ. Παίρνω την εξυπηρέτηση πελατών…

“Γεια σας… θελω να κόψω το ISDN, δεν μου χρειάζεται.”
“Ναι βεβαια… θα σας κοστίσει 40 Ευρώ για να το κόψουμε”
“40 Ευρώ… για μια απλή μετατροπή;” Ενώ πληρώνω το δίμηνο σε DSL και πάγιο φωνής 90 Ευρώ!!???

Επόμενη μέρα παίρνω εναλλακτικό πάροχο για “φωνή” και DSL (ίδια ταχύτητα)  23 Ευρώ τον μήνα!

You screw us, you loose us!