Category Archives: Κάτι “κινείται”

240 km για τον αιγιαλό. Ναι!

Έχουμε καιρό να τα πούμε αλλά…. θυμάστε γιατί είμαστε εδώ πάνω από όλα ε!!! για να τα πούμε λοιπόν…. Aπό την σελίδα του Άγη στο Facebook:

Η πρωτοβουλία "240 χιλιόμετρα για τον αιγιαλό" έχει ως στόχο την ανάδειξη της εξαιρετικής σημασίας του ελληνικού αιγιαλού ως κοινό τοις πάσι αγαθό .

Ο Άγης Εμμανουήλ, ηθοποιός και μαραθωνοδρόμος, θα τρέξει από τον Ισθμό μέχρι το Μαραθώνα, με ενδιάμεσους σταθμούς την Ελευσίνα ,το Ελληνικό,το Σούνιο και τη Βραυρώνα . 

Στις 8 Ιουλίου θα διανύσει 240 χιλιόμετρα σε διάστημα πέντε ημερών με στόχο την προβολή και την ανάδειξη της σημασίας της προστασίας των θαλασσών μας, την ευαισθητοποίηση των πολιτών και την εμπλοκή των κατοίκων. 

Σε μία προσπάθεια διαφορετική, ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας για την προστασία του φυσικού πλούτου της χώρας μας και τη διατήρηση της ελεύθερης πρόσβασης όλων μας σε αυτόν."

8-12 Ιουλίου… τρέχουμε για το περιβάλλον και τον αιγιαλό. για πρόσβαση στις παραλίες σε όλους, προστασία περιβάλλοντος και κατά της αυθαιρεσίας! Το παλεύουμε και προχωράμε… Περισσότερα και στο https://www.facebook.com/240kmgialos

Δηλώστε συμμετοχή στην σκυταλοδρομία…

ΟΥΣΤ Βύρων Πολύδωρα! #oustpolydoras Please RT!

Απλά τα πράγματα! #oustpolydoras στο Twitter και αλλα μέσα!! Κατακραυγή και μην τον αφήσεις σε χλωρό κλαρί αυτόν και όποιον άλλο πάρουμε χαμπάρι!!!

Κάτι κινείται και στα διεθνή μέσα ενημέρωσης… το BBC News έχει άρθρο…

Greece row over MP who hired his daughter

A cyclist passes the Greek parliament in Athens, 6 August
A Greek MP who hired his daughter for a permanent job while serving as parliamentary speaker for a day is facing calls for his resignation. (more)

Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία 8 Μαΐου 2011

Την ερχόμενη Κυριακή, γινεται στην Αθήνα και αλλες 32+ πόλεις ανά την Ελλάδα, η  ετήσια Ποδηλατοπορεία που οργανώνεται από τους ΠΟΔΗΛΑΤισσΕΣ σε όλη την Ελλάδα… οι οποίοι βεβαια δεν είναι άλλοι από εμάς τους ίδιους τους πολίτες.

Η ποδηλατοπορεία δεν αποτελεί απλά άλλη μια, μεγαλύτερη σίγουρα, ποδηλατόβολτα. Είναι η κορυφαία συλλογική πράξη διεκδίκησης της ποδηλατικής κοινότητας για το αυτονόητο: μια αξιοπρεπή ποιότητα ζωής στις πόλεις μας, που θα βασίζεται στην αλλαγή του τρόπου με τον οποίο βλέπουμε τις μετακινήσεις.

Το ποδήλατο, σε συνδυασμό φυσικά με τις συγκοινωνίες, μπορεί να συμβάλλει στην κατεύθυνση αυτή όπως εχει αποδειχτεί σε πολλές άλλες τις πόλεις και κοινωνίες του κόσμου. Μεγαλουπόλεις όπως το Λονδινο, Παρίσι, Αμστερνταμ και πολλές αλλες σχεδιάζουν μακροχρόνια την βιωσιμότητά τους και τις συνθήκες ζωής των πολιτών. Κεντρικό ρόλο σε αυτό παίζει το ποδήλατο με επενδύσεις εκατοντάδων εκατομυρίων ευρώ σε υποδομές, επικοινωνία και κίνητρα για το ποδήλατο στην καθημερινότητά μας!

Στην Ελλάδα κάτι κινείται σιγά σιγά στην επικοινωνία και πλάνα με φορείς! εχουμε ακόμα δρόμο, αλλά σιγουρα κάτι κινείται. Και ειδικά στην νοοτροπία του κόσμο και την αυξηση χρήσης του Ποδηλάτου!!

περισσότερα από την Κυριακή και μετα για αυτό το θέμα!! Να ειστε εκεί!

Περισσότερα και στο www.podilates.gr

Εκτός από τις τιμές και την ποικιλία…

Είναι καιρός που θέλω να γράψω ένα θετικό Mour για το ΙΚΕΑ το οποίο εκτός από τις καλές τιμές και την ποικιλία του, προσφέρει και κάτι παραπάνω το οποίο ίσως περνάει απαρατήρητο. Κακώς βέβαια γιατί αυτό το κάτι παραπάνω θα έπρεπε να μετράει στις επιλογές μας ως καταναλωτές.

Εκτός από τις πολλαπλές θέσεις για ΑΜΕΑ και οικογένειες κοντά στην είσοδο (άσχετα αν οι ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ τις καταπατούν ασύστολα), υπάρχουν ορισμένες “παροχές” που μπορεί να μην αφορούν όλους ή να μην χρειάζονται συνέχεια αλλά και μόνο το γεγονός ότι υπάρχουν, υποδεικνύει εταιρεία που σέβεται τον Πελάτη του. Μέσα σ’ αυτά:

ATM όλων των μεγάλων Τραπεζών, ο πολύ καλός παιδότοπος ο οποίος είναι σωτηρία για τους γονείς, τουαλέτες για ΑΜΕΑ καθώς και “οικογενειακές”, πλήρως εξοπλισμένοι χώροι για φροντίδα μωρού (πάνες σε διάφορα μεγέθη, κλπ. κλπ.), φορητός απινιδωτής (αχρείαστος να είναι!), υπάλληλοι εκπαιδευμένοι σε πρώτες βοήθειες (προσέξτε τα σηματάκια του ερυθρού σταυρού στα πουκάμισα τους), αναπηρικά αμαξίδια για τους Πελάτες, καροτσάκια σχεδιασμένα για ΑΜΕΑ με αναπηρικά αμαξίδια…

Κάποιος μπορεί να πει ότι επειδή το μαγαζί είναι τεράστιο και μακριά από την πόλη, είναι αναμενόμενο να έχει τέτοιες παροχές… πλην όμως επειδή ζούμε στην Ψωροκώσταινα άρα ΤΙΠΟΤΑ δεν είναι αναμενόμενο, θεωρώ ότι είναι προς τιμήν της εταιρείας που τα έχει σκεφτεί και τα εφαρμόζει στα καταστήματα της σε όλο τον κόσμο.

Προφανώς οι τιμές, η ποικιλία και το όλο στυλ των προϊόντων μετράνε πολύ στην επιλογή ενός μαγαζιού. Προσωπικά μου αρέσουν και τα τρία οπότε οι παραπάνω “παροχές” είναι για μένα επιπλέον λόγοι για να προτιμάω το IKEA.

Μοναδικό πραγματικό MOUR (άσχετο όμως από το ίδιο το κατάστημα), είναι το επιεικώς απαράδεκτο website του Ελληνικού IKEA (νομίζω το έχουμε αναφέρει ξανά). Το να σκανάρεις τον έντυπο κατάλογο και να τον βγάζεις on-line ΔΕΝ είναι σοβαρή πρόταση Website από κατάστημα του μεγέθους της IKEA. Δείτε το site της Αγγλίας και θα καταλάβετε διαφορά. Δυστυχώς το ίδιο ισχύει για την Κύπρο.

Παρεμπιπτόντως, και στο διπλανό Leroy-Merlin όλες οι θέσεις πάρκινγκ που βρίσκονται στην “φάτσα” του καταστήματος είναι “reserved” για ΑΜΕΑ και οικογένειες/εγκύους. Επίσης και αυτό το κατάστημα διαθέτει αναπηρικό αμαξίδιο για χρήση από Πελάτες.

Ποδήλατα στο μετρό

Μετά από χρόνια κινητοποιήσεων των ΠΟΔΗΛΑΤισσΩΝ σε όλη την Ελλάδα και την Αθήνα ειδικότερα για το θέμα του Μετρό, ενημέρωση, δράσεις, διεκδικήσεις κυριολεκτικά στον δρόμο, επικοινωνία με δημόσιο, φορείς…. την περασμένη εβδομάδα ανακοινώθηκε από το Υπουργείο μεταφορών πιλοτικό πρόγραμμα διαρκείας (και όχι μιας ημέρας) για την είσοδο των ποδηλάτων στο μετρό. 

Το πιλοτικό αφορά τα “κανονικά ποδήλατα”  καθώς τα σπαστά ποδήλατα όπως για παράδειγμα τα Dahon, Brompton κ.α, μπαίνουν ήδη κανονικότατα στους συρμούς του μετρό όλες τις ημέρες και ώρες λειτουργίας.

Η άποψή μου ως ενεργό μέλος της ανοιχτής συνέλευσης των ΠΟΔΗΛΑΤισσΩΝ είναι ότι το πιλοτικό αν και αντιμετωπίζεται με σκεπτικισμό  από μερίδα συμπολιτών μας , είνια ένα πολύ μεγάλο βήμα μπροστά, αν σκεφτούμε τι έχει προηγηθεί πολλά χρόνια τώρα για να φτάσουμε στο σημείο αυτό. ΤΟ πιλοτικό έχει υιοθετηθεί από το Υπουργείο Μεταφορών και την Αττικό Μετρό και θα χρησιμεύσει στο να το δούμε στην πράξη τυχόν και να εντοπίσουμε τυχόν παραλείψεις, παράλληλα με την σταδιακή εισαγωγή του και εξοικείωση του κόσμου, των ΠΟΔΗΛΑΤισσΩΝ αλλά και των επιβατών.

Εμείς οι ΠΟΔΗΛΑΤισσΕΣ προχωράμε κανονικά στον σκοπό μας που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει και την πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου για είσοδο στο μετρό με στόχο την συνδυασμένη μετακίνηση! Για όλες τις ενέργειες, θέσεις και δράσεις μπορείτε να παρακολουθείτε το podilates.gr όπου όλοι μπορούν να πουν την άποψή τους και να συμμετέχουν στις δράσεις κ.α. Παρακάτω ακολουθεί ένα ραδιοφωνικό απόσπασμα από το Skai radio στην εκπομπή ζωή.gr σχετικά με το πιλοτικό πρόγραμμα!

Να θυμήσουμε ότι η 1η φάση του πιλοτικού που ξεκινάει από 1η Μαρτίου, επιτρέπει την είσοδο στο μετρό Κυριακές από τις 12.00 μέχρι την λήξη της βάρδιας και Τετάρτες από τις 18.00 μέχρι την λήξη της βάρδιας.

Αντίο Νικήτα, ΟΧΙ δεν ήταν ωραία, αλλά ήταν αξέχαστα!! Καλημέρα Γιώργο…

Κυριακή 14 Νοεμβρίου! Μακριά από παρατάξεις και κομματικές διαφορές η πλειοψηφία των Αθηναίων ψήφισε αλλαγή για την πόλη! Μια μεγάλη μέρα και ελπίδα ότι κάτι θα αλλάξει!!

[photo από Athens Daily Photo]

Μην ξεχνάτε όμως… για να αλλάξει, οι νέοι άνθρωποι που εκλέχτηκαν… στην ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΑΥΤΗ αλλαγή και όχι απλά ΠΟΛΙΤΙΚΗ για την πόλη μας, κρίθηκε σχεδόν στο…νήμα! και αυτό ειναι μια τρανταχτή απόδειξη ότι η συμμετοχή των πολιτών και στήριξη είναι αυτή που μετράει! Αυτοί αποφασίζουν για την πόλη τους! Στα καλά και στα δύσκολα!

Συνεχίζουμε!