Category Archives: Περιβάλλον

240 km για τον αιγιαλό. Ναι!

Έχουμε καιρό να τα πούμε αλλά…. θυμάστε γιατί είμαστε εδώ πάνω από όλα ε!!! για να τα πούμε λοιπόν…. Aπό την σελίδα του Άγη στο Facebook:

Η πρωτοβουλία "240 χιλιόμετρα για τον αιγιαλό" έχει ως στόχο την ανάδειξη της εξαιρετικής σημασίας του ελληνικού αιγιαλού ως κοινό τοις πάσι αγαθό .

Ο Άγης Εμμανουήλ, ηθοποιός και μαραθωνοδρόμος, θα τρέξει από τον Ισθμό μέχρι το Μαραθώνα, με ενδιάμεσους σταθμούς την Ελευσίνα ,το Ελληνικό,το Σούνιο και τη Βραυρώνα . 

Στις 8 Ιουλίου θα διανύσει 240 χιλιόμετρα σε διάστημα πέντε ημερών με στόχο την προβολή και την ανάδειξη της σημασίας της προστασίας των θαλασσών μας, την ευαισθητοποίηση των πολιτών και την εμπλοκή των κατοίκων. 

Σε μία προσπάθεια διαφορετική, ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας για την προστασία του φυσικού πλούτου της χώρας μας και τη διατήρηση της ελεύθερης πρόσβασης όλων μας σε αυτόν."

8-12 Ιουλίου… τρέχουμε για το περιβάλλον και τον αιγιαλό. για πρόσβαση στις παραλίες σε όλους, προστασία περιβάλλοντος και κατά της αυθαιρεσίας! Το παλεύουμε και προχωράμε… Περισσότερα και στο https://www.facebook.com/240kmgialos

Δηλώστε συμμετοχή στην σκυταλοδρομία…

Τραμ Α.Ε. οδηγός και τσιγάρο όπως στα Ι.Χ.

Κατέβηκα Φάληρο χθες και πάρκαρα στο ύψος του σταδίου TaekWonDo για να πάρω το τραμ και να πάω προς Μαρίνα Αλίμου. Με πηγμένη την παραλιακή και την διαδρομή αρκετά γρήγορη καθότι δεν χρειαζόταν να κανω τον γύρο του κόσμου αλλά πάει απλά ευθεία (όπως θα έπρεπε να κάνει και για την υπόλοιπη γραμμή) το τραμ ήταν μια πολύ καλή επιλογή.

Βγαζω εισιτήριο και έρχεται αμέσως. Μπαίνω μέσα… κάθομαι και παρατηρώ τα καθίσματα να ειναι αρκετά βρώμικα και σε μέτρια ως κακή κατάσταση τα υφάσματά τους. Το πάτωμα βρώμικο... αλλά βρώμικο… κάτι σαν μπίχλα!! κάθομαι τελοσπάντων… και κοιτούσα μπροστά να δω πότε ειναι η στάση μου αφού δεν ήξερα ακριβώς.

όπως κοιτούσα μπροστά και καθόμουν σε μια απόσταση 2 καθισμάτων (+κενό) από την ανοιχτή  καμπίνα του οδηγού… μυρίζω το τσιγάρο (όχι έντονα αλλά μύριζε). Κάπνιζε ο οδηγός… και σαν “κύριος” και έλληνας οδηγός ΙΧ ή τραμ… με ανοιχτό το παράθυρο ΤΣΟΥΠ πάρε το τσιγάρο έξω με μια κίνηση όλο χάρη! Ξέρετε… αυτή την κίνηση αλά Βάνα Μπάρμπα τσιγαράκι και μαγκιά γυφτιά! Το δημόσιο τασάκι!!

Άλλά να μου πεις… γιατί όχι, θα πει κάποιος κάτι; Μπαααα! Θα το στείλω βεβαια στην Τραμ Α..Ε. σαν παρατήρηση. Να δω αν θα λάβω απάντηση! Δεν ξέρω κατά πόσο βεβαια παίρνουν σοβαρά την δουλειά τους, την καταπάτηση του νόμου κ.α.

Τώρα θα μου πείτε …εεεε μωρέ ας κανει ένα τσιγαράκι!! Χμμμ ξέρετε κάτι; ΟΧΙ… όταν έρχεστε εσείς στο γραφείο μου δεν καπνίζω στην μούρη σας! Ούτε θα σας άρεσε ο καθένας που σας εξυπηρετεί να καπνίζει στην μούρη σας! Στο διάλειμμά του… ή ΑΝΤΕ… να κλείσει την καμπίνα με ανοιχτό το παράθυρο, ας έχει και ένα τασάκι μέσα εκεί, αυτά τα πτυσόμενα, μικρά κλπ… μην προκαλεί με τις επιδεικτικές κινήσεις του στύλ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ειναι και το βρωμίζω!

ΟΥΣΤ και ξανά ΟΥΣΤ!!!

Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία 8 Μαΐου 2011

Την ερχόμενη Κυριακή, γινεται στην Αθήνα και αλλες 32+ πόλεις ανά την Ελλάδα, η  ετήσια Ποδηλατοπορεία που οργανώνεται από τους ΠΟΔΗΛΑΤισσΕΣ σε όλη την Ελλάδα… οι οποίοι βεβαια δεν είναι άλλοι από εμάς τους ίδιους τους πολίτες.

Η ποδηλατοπορεία δεν αποτελεί απλά άλλη μια, μεγαλύτερη σίγουρα, ποδηλατόβολτα. Είναι η κορυφαία συλλογική πράξη διεκδίκησης της ποδηλατικής κοινότητας για το αυτονόητο: μια αξιοπρεπή ποιότητα ζωής στις πόλεις μας, που θα βασίζεται στην αλλαγή του τρόπου με τον οποίο βλέπουμε τις μετακινήσεις.

Το ποδήλατο, σε συνδυασμό φυσικά με τις συγκοινωνίες, μπορεί να συμβάλλει στην κατεύθυνση αυτή όπως εχει αποδειχτεί σε πολλές άλλες τις πόλεις και κοινωνίες του κόσμου. Μεγαλουπόλεις όπως το Λονδινο, Παρίσι, Αμστερνταμ και πολλές αλλες σχεδιάζουν μακροχρόνια την βιωσιμότητά τους και τις συνθήκες ζωής των πολιτών. Κεντρικό ρόλο σε αυτό παίζει το ποδήλατο με επενδύσεις εκατοντάδων εκατομυρίων ευρώ σε υποδομές, επικοινωνία και κίνητρα για το ποδήλατο στην καθημερινότητά μας!

Στην Ελλάδα κάτι κινείται σιγά σιγά στην επικοινωνία και πλάνα με φορείς! εχουμε ακόμα δρόμο, αλλά σιγουρα κάτι κινείται. Και ειδικά στην νοοτροπία του κόσμο και την αυξηση χρήσης του Ποδηλάτου!!

περισσότερα από την Κυριακή και μετα για αυτό το θέμα!! Να ειστε εκεί!

Περισσότερα και στο www.podilates.gr

Η ιστορία της Νεοελλάδας σε μία στήλη…

Όχι δεν είναι λάθος ο τίτλος. Η “Νεοελλάδα” από τους Νεοέλληνες, όπως λέμε ελληναράδες (με μικρό “ε” αντίστοιχο του μεγέθους τους). Μία εξαιρετική στήλη του Δημήτρη Αναστασόπουλου, στο “7” της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας της 30ης Ιανουαρίου.

Σε μια στήλη με την σύντομη ιστορία της απότομης ανόδου και ακόμη πιο απότομης πτώσης του Ψυρρή, συνοψίζεται όλη η ιστορία αυτής της χώρας τα τελευταία 40 χρόνια…

Άρπα-κόλλα, λαμογιά, εύκολο κέρδος, αρπαχτή, φύκια για μεταξωτές κορδέλες, πολιτική καιροσκοπία (σε όλα τα επίπεδα), καταστροφή του αστικού χαρακτήρα, αντιπαροχή, παρασιτισμός, εφήμερο, παντελής έλλειψη σχεδίου και συνέχειας, τοπικά συμφέροντα, αχταρμάς, Live your myth, πάμε γι’ άλλα…

Μια στήλη, μια επαναλαμβανόμενη ιστορία και δυστυχώς απ’ ότι φαίνεται (όπως διαπιστώνει και ο Αναστασόπουλος),  no future…

Flocafe Κηφισίας 46 και τσιγάρο – You screw us, you lose us

Η αλλαγή για λίγες εβδομάδες ήταν εντυπωσιακή…. έμπαινες στο Flocafe και μύριζε καφέ!Χωρίς υπερβολή, δεν έβλεπες πλέον τα σύννεφα καπνού πάνω από τον κάθε πελάτη! Αυτό κράτησε όμως για λίγες μέρες… όπως καθημερινά διαπιστώνουμε όλοι.Εξαερισμός; Αν και το κατάστημα ειναι πολύ μεγάλο… εξαερισμός ΔΕΝ υπάρχει. Κλιματιστικό ΝΑΙ, που αν ρωτήσεις  στο πουλάνε για εξαερισμό! Μπαίνεις μέσα το πρωί και διακρίνεις τις αχτίδες του ήλιου να διαπερνούν τα σύννεφα καπνού!

Έτσι λοιπόν μετά από τις εξαγγελίες και την αποφασιστικότητα της πρώην Υπουργού Υγείας κ. Ξενογιαννακοπούλου… που ευτυχώς πήρε πόδι, το τσιγάρο πλέον γύρισε χειρότερο και από πριν! Σαν να αντιδρούν επίτηδες αυτοί που νοερά πιέστηκαν για λίγο να απέχουν από την βρώμα και την μπόχα!

και όχι… δεν ειμαι ΦΑΝΑΤΙΚΟΣ αντι-καπνιστής! Δεν θα με πείραζε να υπήρχε μια γωνιά ΑΝΟΙΧΤΗ, χωρίς ουτοπίες για γυάλινους τοίχους που έλεγαν, αλλά με εξαερισμό, ικανό να φιλτράρει τον αέρα χωρίς εγώ να πρέπει να βγω έξω, να μην μπορώ να κάτσω πλέον μέσα να πιω ένα καφε χωρίς να βρωμάνε τα ρούχα μου και βέβαια με επιπτώσεις στην υγεία μου!

Η μιζέρια και η υποκρισία του Έλληνα. ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ την κλαψα και τα ψευτοεπιχειρήματα του κάθε ελληνα καπνιστή όταν για λίγες μέρες απαγορέτυηκε το τσιγάρο! Ελεγαν… “οχι και έτσι… ΘΕΛΟΥΜΕ και εμείς τον χώρο μας… ειμαστε και εμείς άνθρωποι… όχι ζώα σε γυάλα”!!!! ΑΛΛΑ τώρα… αυτά τα ξεχάσαμε!

Και μαζί και τα FLOCAFE στην Λεωφόρο Κηφισίας 46, στα οποία πήγαινα πολύ συχνά και έπαιρνα καφέ και καθόμουν! Αλλά αφού ΟΥΤΕ εξαερισμός, ΜΠΟΧΑ, σύννεφα καπνού, και βρωμάνε ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ τα ρούχα σου μετά από 10 λεπτά ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ κανενας σεβασμός για τους μη καπνιστες να πιουν ενα καφέ… ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ! You screw us, you lose us!

Απάντηση UPS σε επιστολή μας για ρύπανση / περιβάλλον

Σε απάντηση της επιστολής μας / ενημέρωσης της UPS σε Βέλγιο και Ελλάδα για το θέμα το οποίο θίξαμε σε προηγούμενο post μας, λάβαμε το παρακάτω email – επιστολή από την εταιρεία UPS.

Να συμπληρώσουμε ότι η εταιρεία επίσης μας απάντησε και μέσω του λογαριασμού twitter ( @UPS_Europe ) καθώς και μέσω του τμήματος Customer Service.

” Αγαπητέ κ. *********

Κατόπιν της τηλεφωνικής μας επικοινωνίας, θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για μια ακόμη φορά για τον ενδιαφέρον σας και το χρόνο σας  να μας ενημερώσετε για την αμέλεια κάποιων οδηγών μας σχετικά με την εγκατάλειψη “άχρηστων” για εκείνους πλαστικών σάκων.   Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να γνωρίζουμε τέτοιου είδους “αμέλειες” που δεν αφορούν μόνο το περιβάλλον, αλλά αγγίζουν και άλλα θέματα εξίσου σημαντικά για την εταιρία μας. Ετσι μας δίνεται η ευκαιρία να εξαλείψουμε ενέργειες που δεν συνάδουν με την φιλοσοφία της UPS.

Στην UPS είμαστε ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι σε θέματα περιβάλλοντος.    Είμαστε ενεργοί εθελοντές με μεγάλο αριθμό μελών, σε τακτική βάση, φυτεύοντας δένδρα στο Περιβαντολογικό Πάρκο “Τρίτσης”, καθαρίζοντας παραλίες στην Π. Φωκαία (Ανάβυσσος), προσφέροντας εθελοντική εργασία στο Χαμόγελο του Παιδιού, στο Παιδικό Χωριό SOS και μετατρέποντας τελικά αυτή την προσφορά σε χρηματική δωρεά σε φιλανθρωπικά ιδρύματα. Είναι ενέργειες τις οποίες δεν δημοσιοποιούμε διότι δεν έχουμε στόχο να διαφημιστούμε μέσω αυτών των δραστηριοτήτων.

Σε αντίθεση των ανωτέρω, ενέργειες όπως αυτή που μας αναφέρατε δεν μας εκφράζουν και δεν αντικατοπτρίζουν την ποιότητα της εταιρίας και των ανθρώπων μας.   Κλείνοντας θα θέλαμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι έχουν γίνει ήδη οι απαραίτητες συστάσεις ώστε να αποτρέψουμε σχετικά περιστατικά στο μέλλον.

Παραμένουμε πάντα στην διάθεσή σας κι εγώ προσωπικά για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνηση,

Με εκτίμηση,

Για την UPS of Greece Inc.

Dim. Chr.

Outside Service Providers Manager-GR

Περιβάλλον – επιστολή διαμαρτυρίας στην UPS Ελλάδας – Letter to UPS Greece, environment

— Greek text follows —

Athens, Maroussi – 1/12/2010

To: UPS services – Greece

Attention:

– Mr. Michael Mavropoulos – General Manager UPS Greece
– UPS offices, Europe – Belgium (email communication)
– Municipality of Maroussi – Greece (synergeia@maroussi.gr)

Dear sir / madam

This letter consists a written complain against the unacceptable and irresponsible attitude of the staff of your company (United Parcel Services-UPS) on respect for our fellow citizens and the environment.

In particular, despite the repetitive and kind notices towards UPS staff, to not pollute our city, staff of UPS continue to litter / pollute with bulky plastic the area of Marousi, (Athens, Greece http://goo.gl/maps/xztm ) and more specifically a major public transport  intersection and crossing for business blocks etc. On a very frequent basis (multiple times weekly) we witness the above from UPS Greece staff (2 in number usually riding a bike) while sorting out packages and throw all the garbage, plastic, paper around the area. Witnesses of the process are also other pedestrians, employees in the area and other people who stopped for a while there (eg taxi drivers)

Our first reaction was to first point out to UPS staff that they should not just do this!!! something like “Excuse me … you dropped something…” and your employee response was “Oh it just fell.” But we see that the situation remains the same.

“Attached” (Link) you can find some of the most recent photos in the area, with your company logos and packaging left there by your staff

As we believe that the above does not represent your company’s standards and profile and most of all UPS’ and attitude towards the environment, I am sending you this message with the hope that it will immediately be pointed out to UPS staff operating in the area of Maroussi, Greece.

We expect and your confirmation that your company will take the necessary steps to avoid similar incidents from now on in an overall basis.

Yours sincerely

Argonaut (full name in email communication)
Maroussi Athens, Greece
69*******

======================================================

Greek Text follows

Αθήνα, Μαρούσι – 1/12/2010

Προς: UPS Ελλάδας

Υπ’ οψη:
– κ. Μιχάλη Μαυρόπουλου – Γενικού Διευθυντή UPS Ελλάδας
– γραφεία UPS, Ευρώπη – Βέλγιο
– Υπηρεσία καθαριότητας Δήμου Αμαρουσίου ( synergeia@maroussi.gr )

Καλησπέρα σας,

Η παρούσα επιστολή αποτελεί έγγραφη διαμαρτυρία για την απαράδεκτη και ανέυθυνη συμπεριφορά του προσωπικού της εταιρείας σας (United Parcel Services -UPS) σε θέματα σεβασμού των συμπολιτών μας και του περιβάλλοντος.

Ειδικότερα, παρά τις επισημάνσεις μας να μην ρυπαίνουν την πόλη μας, οι άνθρωποι της εταιρείας σας εξακολουθούν να ρυπαίνουν με ογκώδη πλαστικά όπως έχουμε διαπιστώσει και μπορείτε να δείτε και εσείς (link), σε έναν από τους κεντρικότερους κόμβους της περιοχής του Δήμου Αμαρουσίου Αττικής.

Σε καθημερινή σχεδόν βάση, στο σημείο του κόμβου “Δαχτυλίδι” Κηφισίας, το προσωπικό σας (2 συνήθως σε αριθμό, με μηχανάκια) προχωράνε στην διαδικασία διαλογής των πακέτων και πετάνε όλα τα σκουπίδια, πλαστικά, χαρτικά στον γύρω χώρο. Μάρτυρες της όλης διαδικασίας είναι περαστικοί, εργαζόμενοι και άλλος κόσμος που σταματάει για λίγο εκεί (πχ taxi)

Αρχικά προχωρήσαμε σε πολύ ευγενική παρατήρηση ότι “πχ σας έπεσαν τα σκουπίδια” και ο υπάλληλος σας απάντηση “Α ΝΑΙ μου έπεσε”. Βλέπουμε όμως ότι η τακτική αυτή συνεχίζεται.

“Επισυνάπτω” (Link) μερικές φωτογραφίες από σήμερα οι οποίες όπως σας αναφέρω αποτελούν πολύ συχνό φαινόμενο και έχουν τα διακριτικά της εταιρείας σας και παράλληλα βεβαια γινόμαστε μάρτυρες των παραπάνω σε εξίσου συχνή βάση.

http://www.mourmour.gr/upload/01122010779.jpg
http://www.mourmour.gr/upload/01122010778.jpg
http://www.mourmour.gr/upload/01122010777.jpg
http://www.mourmour.gr/upload/01122010775.jpg
http://www.mourmour.gr/upload/01122010774.jpg
http://www.mourmour.gr/upload/01122010773.jpg

Καθώς πιστευουμε ότι η τακτική αυτή δεν έκφράζει την εταιρεία σας και το προφίλ της, το επίπεδο υπηρεσιών της και την στάση της για το περιβάλλον, σας στέλνω το μήνυμα αυτό με την ελπίδα ότι άμεσα θα γίνει επισήμανση προς το προσωπικό σας το οποίο εξυπηρετεί την εν λόγω περιοχή και το οποίο επανειλημένως εμφανίζεται να πράτει τα παραπάνω.

Αναμένουμε και την δική σας επιβεβαίωση για το ότι η εταιρεία σας θα προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες για την αποφυφή παρόμοιων περιστατικών από εδώ και στο εξής.

Με εκτίμηση

Argonaut
κάτοικος Αμαρουσίου Αττικής
69* ******

Update:Δήμος Αμαρουσίου και κόμβος Δαχτυλίδι Κηφισίας

Σε συνέχεια της δράσης μας στον κόμβο “Δαχτυλίδι Κηφισίας” και της επικοινωνίας με τον Δήμο Αμαρουσίου…. υπήρξε μια σημαντική πρόοδος αφού προσέξαμε ότι έγιναν βήματα για την καθαριότητα στο σημείο αυτό.

Το παραπάνω είναι βεβαια προς θετική κατεύθυνση αλλά χρειάζεται ακόμα προσπάθεια αφού τα συνεχώς παρκαρισμένα αυτοκίνητα αφήνουν σκουπίδια, περαστικοί πετάνε χαρτιά κ.α.

Μια σκέψη μας είναι να φτιάξουμε “αυτοσχέδιους” κάδους σκουπιδιών και να τους τοποθετήσουμε εκεί, αφού η περιοχή δεν καλύπτεται επαρκώς και ο κάθε βρωμιάρης πετάει όπου βρει τα σκουπίδια αντί να τα κρατήσει 1 λεπτό στο χέρι του να τα πάει πιο κάτω που είναι ο κάδος!

Σε καλό δρόμο η επικοινωνία με τον Δήμο… και προτείνουμε τα εξής, επιπλέον:

–  τοποθέτηση περισσότερων κάδων

– Συρματόπλεγμα σε σημείο κάτω από τον κόμβο ώστε αποφεύγεται η είσοδος και να μην γίνεται “αποχωρητηριο”.