Category Archives: Ανάπτυξη

Με ειδικές προδιαγραφές… ΕΛΛΑΔΑΣ 2016

ΝΕΟ ΕΡΓΟ !  ΕΣΠΑ. Αμέεεε!  Επιδοτούμενο… Ελλάδα 2016, όχι 1970-1980 που ήταν και “πίσω” που έλειπε τεχνογνωσία…”χάλια τα είχε κάνει ο Καραμανλής. Έβγαλε και τα τράμ!”.

Εδώ βλέπετε το ΝΕΟ πεζοδρόμιο του έργου από τον Δήμο Αμαρουσίου. Επιδοτούμενο και αυτό. Μάλιστα εκτός από τις σημαντικές προδιαγραφές για πεζούς, ο εργολάβος έχει προβλέψει και ειδική διαγράμμιση – υποδομή για τυφλούς. ΜΠΡΑΒΟ τους.

Θα πεις….”το λαμόγιο ο εργολαβος” . Αμ δε… οι κάτοικPezodromiou_marousi_neo_ergoοι της περιοχής με την έναρξη των έργων, κινητοποιήθηκαν άμεσα και εκαναν συνελεύσεις. Πρωτοφανής κινητοποίηση και οργάνωση. Μπράβο θα πεις πάλι!
Κύριο αίτημα των συνελεύσεων ηταν να μην γινει ποδηλατόδρομος γιατί ήταν εκτός προδιαγραφών… (ήξεραν αυτοί τις προδιαγραφές)… όχι ότι είχαν εντελώς άδικο… αλλά αυτό που κύριο αίτημα τους μέσα σε όλα ήταν να μην χαθούν θέσεις στάθμευσης. Τελικά αποφασισθηκε μετά από έντονες πιέσεις των κατοίκων να ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕΙ ΤΟ ΠΛΑΤΟΣ του πεζοδρομίου ώστε να μην χαθούν αυτές οι θέσεις στάθμευσης. Αυτές που βλέπετε εδώ….

Λίγο πιο κάτω….στο ίδιο έργο….  μπορείτε να δείτε πινακίδα που τοποθετήθηκε με περισσή προσοχή από τους “ειδικούς” εργολάβους. Ιδιαίτερα επειδή ειναι και για σχολείο και παιδιά. Επειδή ακριβώς οι οδηγοί πρέπει να έχουν την προσοχή τους.

ΜΟΛΙΣ τοποθετήθηκε. ΦΡΕΣΚΟ πράγμα. Μπροστά σε δέντρο. Την βλέπεις;   όχι. Το ξέρω ότι δεν την βλέπεις. Ειναι με ειδικές προδιαγραφές ΕΛΛΑΔΑΣ 2016

Καλή χρονιά με Καζαμία τεχνολογίας, 2014

…και ειδικότερα για τον Αύγουστο. Το διάβασα στο Weekly Telecom (από όπου και το COPY)…αυτοί οι άνθρωποι πάντως…γυάλινη σφαίρα θα έχουν! 😛 Δεν μπορεί! χαχαχαχα!

Αυγουστος: “Ο Tim Cook (Apple CEO) πληροφορείται με έκπληξη ότι είναι ο μοναδικός CEO πολυεθνικής που δεν έχει επισκεφτεί τον Σαμαρά και αποφασίζει να περάσει μια βόλτα από το Μαξίμου πριν να πάει στη Μύκονο.

Όταν τον επισκέπτεται βιώνει ένα πραγματικό σοκ διαπιστώνοντας ότι ολόκληρος πρωθυπουργός δεν έχει καν smartphone. Ο Tim λυγίζει από συμπόνια για τη δύστυχη χώρα και επιτόπου δεσμεύεται για επενδύσεις δισεκατομμυρίων με κέντρο το λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Οι ανακοινώσεις πυροδοτούν αντιδράσεις με αποκορύφωμα επερώτηση στη Βουλή, για το αν οι Κινέζοι στον Πειραιά και οι Αμερικάνοι στη Θεσσαλονίκη θα είναι η απαρχή ενός νέου εθνικού διχασμού.”  

Καλό μας 2014!

Alien Antennas και Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής

Από το Weekly telecoms. Ως τίτλο θα έβαζα ” το απύθμενο χάσμα μεταξύ πολιτικής και  πραγματικότητας”.  Μάλιστα…το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής είχε την ιδέα, θέμα  συζήτησης μέχρι και την απομάκρυνση κεραιών κινητής τηλεφωνίας από τις πόλεις! Αλλά προσέξτε….χωρίς να επηρεαστούν οι τηλεπικοινωνίες!!! καταλάβατε…? αμ πως!  Αυτά! ΜΟυ φαινεται όμως οτι το είπαν επειδή υπήρξε η εξαγγελία για το φοβερο Wi-Fi. Τσάμπα επικοινωνία για όλους, που θα περνάει μέσα από τα terabit του Wi-fi, WI-Max που θα καλύψει ολη την Ελλάδα! 😛

Παραθέτω ένα ωραίο μέρος από το Weekly Telecoms newsletter. Αν μπορεσετε να το διαβάσετε όλο… πάρτε και μερικά χάπια μετά!! θέε μου!! Μουρρρρρρρ!!!

” Μακάριοι οι μη γνωρίζοντες
Για αλλαγή, αυτή τη φορά θα ξεκινήσουμε με ένα quiz. Τι σχέση έχει το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής με τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας; Για να μη σας κουράζουμε: Όση ο φάντης με το ρετσινόλαδο, δηλαδή καμία απολύτως!
Το λέμε με αφορμή το απόλυτο μπάχαλο που καταγράψαμε όταν οι τοπικοί άρχοντες αποφάσισαν να προβληματιστούν σχετικά με τις Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που κατατίθενται από τις εταιρίες κινητής.

Αλλά για να προβληματιστείς για ένα θέμα, είναι αυτονόητο ότι οφείλεις έχεις τουλάχιστον κάποια γνώση την οποία χρησιμοποιείς ως αφετηρία για να διερευνήσεις το θέμα. Προβληματισμός χωρίς καμία γνώση του αντικειμένου είναι αδύνατος και όπου επιχειρείται αφορά τις φαντασιώσεις αιθεροβαμόνων στη λογική «κουβέντα να γίνεται».
Από τα πιο ωραία πάντως που ακούσαμε, ήταν η πρόταση για τη μεταφορά των κεραιών μακριά από κατοικημένες περιοχές, ενώ δεν έλειψε και η πατροπαράδοτη κορώνα περί λαϊκής αντίστασης. Στο Γράμμο και στο Βίτσι λοιπόν οι κεραίες μετά το ηρωικό ΟΧΙ του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής!
Σαν πιο λογική φωνή ξεχωρίσαμε -ως έμμεση παραδοχή της έλλειψης γνώσης- την πρόσκληση για την διενέργεια Ημερίδας με σκοπό να ενημερωθούν οι εκλεκτοί του λαού.

Ψηφιακός Βουλευτής
Ψηφιακός Βουλευτής

Πάντως εμείς ως τεχνοκράτες θα προτείναμε να θεσπιστεί από τις εταιρίες κινητής η «ημέρα χωρίς κινητό». Να κλείσουν για μία μέρα τις κεραίες εντός του λεκανοπεδίου, ώστε να πάρουν οι αγαπητοί μας αντιπρόσωποι μια γεύση «αποκεραιοποίησης». Διότι όλοι θέλουν το σήμα καμπάνα αλλά τις κεραίες στο διπλανό δήμο…

Μάθαμε όμως και κάτι. Να συμπονούμε τους τεχνοκράτες που αναγκάζονται κάποια αποφράδα ώρα να συνεννοηθούν με πολιτικούς. Τότε είναι που αναδεικνύεται το απύθμενο χάσμα μεταξύ πολιτικής και πραγματικότητας.”

Αντε και εις ανώτερα μάγκες!! να χαιρόμαστε την ράτσα!

PIZZA HUT, ΚΗΦΙΣΙΑ: “Καπέλωμα” της εξυπηρέτησης

τελικά κάποια πράγματα δεν αλλάζουν ποτέ ή μάλλον δεν γυρνάνε ποτέ πίσω από ότι φαίνεται. μεταξύ αυτών και η ποιοτητα και εξυπηρέτηση που κάποτε είχε η Pizza Hut στην Ελλάδα.

Κυριακή και αποφασίζουμε να πάμε να φάμε pizza στο Pizza Hut Κηφισιάς, μετά απο ΠΟΛΛΑ χρόνια που είχαμε να πάμε λόγω της μειωμένης ποιότητας που προσφέρει. Πραγματικά μου ειχε λείψει να δοκιμάσω και πάλι καθώς παλαιότερα ήμουν τακτικός πελάτης. Δυστυχώς έκανα λάθος και η ιστορία με την χάλια εξυπηρέτηση αρχιζει….

Παραθέτω μέρος του κειμένου οπως το εστειλα στην Pizza Hut Ελλάδος, με email, όνομα και στοιχεία επικοινωνίας, πριν 2 ημέρες. Ακόμα, δεν έχω λάβει κάποια απάντηση στο παρακάτω.

Φτάνουμε εκει με πολύ καλή διαθεση. Αρκετός κόσμος αλλα μερικά τραπέζια άδεια. Βλεπουμε ενα ωραίο τραπέζι σε ωραίο σημείο, πιο ησυχο . Αποφασίζουμε να κάτσουμε εκει… Το τραπέζι αυτό όπως και ενα αλλο, είχαν ακομα πιάτα από τους προηγουμενους πελάτες. Χωρίς αυτό να μας ενοχλεί ιδιαίτερα καθώς δεν ημασταν και βιαστικοί, αποφασιζουμε να κάτσουμε εκει.

 Ερχεται μια κοπέλα – σεβιτορος και μας λέει  ακριβώς:  ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ προσωπικό σήμερα, υπάρχει ελλειψη σερβιτόρων ΜΗΝ ΚΑΤΣΕΤΕ εκει γιατι θα αργήσουμε να τα μαζέψουμε!!” Ντοινγκκκ 1.

Δείχνουμε ένα άλλο τραπέζι σε παρόμοια κατάσταση και απαντάει “Εντολή διευθυνσης…δεν μπορείτε να κάτσετε εκει. Να κάτσετε ΕΔΩ” και μας δειχνει ένα τραπέζι άδειο αλλα οχι της προτίμησής μας

Ο τόνος της φωνής της κοπέλας ειχε ήδη ανέβει. Παρόλα αυτά δεν δινω ιδιαιτερη σημασία. Το ίδιο ειπαν και οι υπόλοιποι φιλοι. οτι ηταν αρκετά αποτομη – αγενής.  ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ λοιπον στο αλλο τραπέζι.

Εκείνη την στιγμή περνάνε δύο άτομα / πελάτες , κατευθυνονται στο τραπέζι που πριν λιγα δευτερόλεπτα μας ειχε πει η σερβιτόρος οτι ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ να κάτσουμε και κάθονται εκεί. Αμέσως ερχεται μια αλλη κοπέλα και μαζευει το τραπέζι να εξυπηρετησει τους πελάτες.

Όλη η παρέα εξεπλάγην, οχι βέβαια για τα παιδιά που έκατσαν εκεί αλλά για την προηγούμενη κατηγορηματική απάντηση – αγένεια της σερβιτόρου. Σηκώθηκα και παραπονέθηκα ΑΜΕΣΩΣ στην κοπέλα που μας ειχε πει όλα τα παραπάνω. Της ζήτηση εξήγηση και ανέφερα οτι με αυτό τον τρόπο που μας αντιμετώπισε η εξυπηρέτηση ηταν απαράδεκτη κλπ. Απάντησε ξανά οτι ήταν «εντολή καταστήματος» και με αγνόησε επιδεικτικά συνεχιζοντας την δουλειά της.

Δυστυχώς σε τέτοιους καιρούς όπου η εξυπηρέτηση και το Word of mouth παίζουν σημαντικό ρόλο, το Pizza Hut εξακολουθεί να επιβεβαιώνει την αρνητική του φήμη, τουλαχιστον στην Ελλάδα. Προσωπικά δεν θα ξαναπάω. Θεωρω ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ την απάντηση και αντιμετωπιση προς τον πελάτη.

Και για να μην λέμε ότι κάνουμε mour μόνο για τα αρνητικά...διαβάστε και αυτό για την εμπειρία που είχα περιγράψει σε παρόμοια επιχείρηση / ανταγωνιστή της Pizza Hut σε ανύποπτο χρόνο ε…

Μετέφερα την εν λόγω εμπειρία με επικοινωνία μου στην Pizza Hut Ελλάδας, λυπάμαι για την χάλια εξυπηρέτηση και δεν λυπάμαι την επίμονα αγενέστατη υπάλληλο, που σύντομα βλέπω να ψάχνει για δουλειά.

Διαστημική πύλη Καλαμάτας! #kalamata_space, τα καλύτερα…! (so far)

Θα ακούσατε, διαβάσατε βέβαια οτι “συντομα”, στο project  NASA, ομογενών και ελληνικής κυβέρνησης, (διαβάστε μερικά εδώ http://bit.ly/185W9Wb )…

Έχοντας εξαντλήσει κάθε περιθώριο περαιτέρω ανάπτυξης του τουρισμού στην Ελλάδα, θα αναπτύχθεί Ευρωπαϊκή Διαστημική Πύλη στην Καλαμάτα. Έτσι μετά το Costa Navarino και την βουτια στην Κορώνη, θα μπορείτε να πεταχτείτε και μέχρι την στρατόσφαιρα.

Λοιπον για να μην πολυλογούμε…παραθέτω μερικά από τα καλύτερα (μεχρι στιγμής)…από το Twitter και τα ωραία που διαβάζει κανείς. Αξίζει:

@Polyfimos: Αλέκα Παπαρήγα: Αν υπάρχουν εξωγήινοι θα ειναι σίγουρα κομμουνιστές. #Kalamata_space

@adiasistos: Θέλει και η Άρτα τώρα Διαστημική Πύλη. Αλλιώς απειλούν οι κάτοικοι με κινητοποιήσεις. #kalamata_space

@lilia_mer: Μου είχαν στείλει έναν κόκορα απο την Καλάματα πάνω απο 4 κιλά!Είπαν βιολογικός….μήπως ήταν εξωγηινος; #Kalamata_space

@o_kakos_o_lykos

ζω για την στιγμη που ο Ελληνας αστροναυτης θα μπει στον πυραυλο με ταπερ..#kalamata_space

Andreas ο Σονικ ‏@sonicable

Houston we have no tzivana #kalamata_space

@tasos_hardcore: Η αμήχανη στιγμή που συνειδητοποιείς πως ο μπάρμπας στην Κορώνη είναι εξωγήινος.. #kalamata_space

@FallingStarman: Ο πρώτος Έλληνας αστροναύτης θα αδειάσει το τασάκι του στο διάστημα #kalamata_space

Ελληνική Αστυνομία – “Ξέρεις ποιός ειμαι εγώ ρε;”

Σύμφωνα με επώνυμες μαρτυρίες… περπατάει ο άνθρωπος στο πεζοδρόμιο και βλεπει ξαφνικά μπροστά του τον τύπο της αστυνομίας – Ομάδα Ζήτα, Δίας, Ντίας, Μπίας… Του κάνει υπόδειξη ότι εχει παρκάρει πάνω στο πεζοδρόμιο…. βλέπετε ο ΝΤίας δεν το είχε δει οτι είναι πεζοδρόμιο εκεί γιατί έχει και ΑΛΛΑ τόσα μηχανάκια πάνω που σου λέει ειναι λεωφόρος εδώ! ΤΟυ κάνει υπόδειξη λοιπόν και τι κάνει ο κρανοφόρος χωριάτης;

Ελληνας αστυνομικός αστείος καταχρηση εξουσιας μηδεν σεβασμος ΗΜΑΡΤΟΝ

Βγαζει το τσαμπουκαλίστικο ελληνικό του πνεύμα του χωριάτη που μας εφερε σε αυτη την κατάσταση, τα απωθημένα του που του τις εβρεχε η μαμά του και η γκόμενα του στο σπίτι και λέει στον Πολίτη “Δώσε ταυτότητα” και ο τύπος ΝΤΙΑΣ – ΜΠΙΑΣ…. την εβγαλε φωτογραφία!!!  ΤΩΡΑ ΜΑΛΙΣΤΑ.

Αντε ρε ΕΛ.ΑΣ. Καλά που μας το ειπες και μας εδωσες ενα μάθημα σεβασμού και καθημερινότητας, στηριξης στον πολίτη, σεβασμό στο επαγγελμά σου και όλα!! Το ΕΛ.ΑΣ βγαίνει από το “Ελληνα ΑΣτείε!!”  Αντε προχωράμε!

Προαστιακός Βοτσαλάκια Aquarium

Ετσι για να μην λέτε οτι σας λείπω…

Άφιξη στο ΑΙΑ από Ελβετία!!! Ανώμαλη προσγείωση σε κάθε περιπτωση! Αλλά ΟΚ. 😀 Σκεφτόμαστε Mourmour αλλά θετικά. Πάω Προαστιακό. χμμμμ Εκτός λειτουργίας ο αυτόματος πωλητής εισιτηρίων. Ο ένας από τους δύο βασικά για να τα λέμε με το ονομά τους. Πάω στο “γκισέ”. ΟΚ εισιτήριο. Μπαίνω στο τραίνο… ξεκινάει και τι βλέπω…  “Λες να μπήκα A Class στον προαστιακό; 😀  ”  Δεν ήξερα οτι ο Προαστιακός έχει aquarium!!! Μπράβο φαντασία!!! Αντε και με βοτσαλάκια – ψαράκια”