Category Archives: Latest tech ideas!!

Ενδιαφέρουσες ιδέες και προτάσεις στον τομέα της τεχνολογίας και την καθημερινής χρήση του διαδικτύου!

Καλή χρονιά με Καζαμία τεχνολογίας, 2014

…και ειδικότερα για τον Αύγουστο. Το διάβασα στο Weekly Telecom (από όπου και το COPY)…αυτοί οι άνθρωποι πάντως…γυάλινη σφαίρα θα έχουν! 😛 Δεν μπορεί! χαχαχαχα!

Αυγουστος: “Ο Tim Cook (Apple CEO) πληροφορείται με έκπληξη ότι είναι ο μοναδικός CEO πολυεθνικής που δεν έχει επισκεφτεί τον Σαμαρά και αποφασίζει να περάσει μια βόλτα από το Μαξίμου πριν να πάει στη Μύκονο.

Όταν τον επισκέπτεται βιώνει ένα πραγματικό σοκ διαπιστώνοντας ότι ολόκληρος πρωθυπουργός δεν έχει καν smartphone. Ο Tim λυγίζει από συμπόνια για τη δύστυχη χώρα και επιτόπου δεσμεύεται για επενδύσεις δισεκατομμυρίων με κέντρο το λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Οι ανακοινώσεις πυροδοτούν αντιδράσεις με αποκορύφωμα επερώτηση στη Βουλή, για το αν οι Κινέζοι στον Πειραιά και οι Αμερικάνοι στη Θεσσαλονίκη θα είναι η απαρχή ενός νέου εθνικού διχασμού.”  

Καλό μας 2014!

Alien Antennas και Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής

Από το Weekly telecoms. Ως τίτλο θα έβαζα ” το απύθμενο χάσμα μεταξύ πολιτικής και  πραγματικότητας”.  Μάλιστα…το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής είχε την ιδέα, θέμα  συζήτησης μέχρι και την απομάκρυνση κεραιών κινητής τηλεφωνίας από τις πόλεις! Αλλά προσέξτε….χωρίς να επηρεαστούν οι τηλεπικοινωνίες!!! καταλάβατε…? αμ πως!  Αυτά! ΜΟυ φαινεται όμως οτι το είπαν επειδή υπήρξε η εξαγγελία για το φοβερο Wi-Fi. Τσάμπα επικοινωνία για όλους, που θα περνάει μέσα από τα terabit του Wi-fi, WI-Max που θα καλύψει ολη την Ελλάδα! 😛

Παραθέτω ένα ωραίο μέρος από το Weekly Telecoms newsletter. Αν μπορεσετε να το διαβάσετε όλο… πάρτε και μερικά χάπια μετά!! θέε μου!! Μουρρρρρρρ!!!

” Μακάριοι οι μη γνωρίζοντες
Για αλλαγή, αυτή τη φορά θα ξεκινήσουμε με ένα quiz. Τι σχέση έχει το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής με τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας; Για να μη σας κουράζουμε: Όση ο φάντης με το ρετσινόλαδο, δηλαδή καμία απολύτως!
Το λέμε με αφορμή το απόλυτο μπάχαλο που καταγράψαμε όταν οι τοπικοί άρχοντες αποφάσισαν να προβληματιστούν σχετικά με τις Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που κατατίθενται από τις εταιρίες κινητής.

Αλλά για να προβληματιστείς για ένα θέμα, είναι αυτονόητο ότι οφείλεις έχεις τουλάχιστον κάποια γνώση την οποία χρησιμοποιείς ως αφετηρία για να διερευνήσεις το θέμα. Προβληματισμός χωρίς καμία γνώση του αντικειμένου είναι αδύνατος και όπου επιχειρείται αφορά τις φαντασιώσεις αιθεροβαμόνων στη λογική «κουβέντα να γίνεται».
Από τα πιο ωραία πάντως που ακούσαμε, ήταν η πρόταση για τη μεταφορά των κεραιών μακριά από κατοικημένες περιοχές, ενώ δεν έλειψε και η πατροπαράδοτη κορώνα περί λαϊκής αντίστασης. Στο Γράμμο και στο Βίτσι λοιπόν οι κεραίες μετά το ηρωικό ΟΧΙ του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής!
Σαν πιο λογική φωνή ξεχωρίσαμε -ως έμμεση παραδοχή της έλλειψης γνώσης- την πρόσκληση για την διενέργεια Ημερίδας με σκοπό να ενημερωθούν οι εκλεκτοί του λαού.

Ψηφιακός Βουλευτής
Ψηφιακός Βουλευτής

Πάντως εμείς ως τεχνοκράτες θα προτείναμε να θεσπιστεί από τις εταιρίες κινητής η «ημέρα χωρίς κινητό». Να κλείσουν για μία μέρα τις κεραίες εντός του λεκανοπεδίου, ώστε να πάρουν οι αγαπητοί μας αντιπρόσωποι μια γεύση «αποκεραιοποίησης». Διότι όλοι θέλουν το σήμα καμπάνα αλλά τις κεραίες στο διπλανό δήμο…

Μάθαμε όμως και κάτι. Να συμπονούμε τους τεχνοκράτες που αναγκάζονται κάποια αποφράδα ώρα να συνεννοηθούν με πολιτικούς. Τότε είναι που αναδεικνύεται το απύθμενο χάσμα μεταξύ πολιτικής και πραγματικότητας.”

Αντε και εις ανώτερα μάγκες!! να χαιρόμαστε την ράτσα!

Η προβολή αρχίζει – ODEON στην Samsung Smart TV και καλή διασκέδαση!

Ναι! Η ODEON και η Samsung φέρνουν την εφαρμογή PameOdeon στη Samsung Smart TV (2011,2012,2013).  Εγγραφείτε στο www.pameodeon.gr και περάστε τα στοιχεία σας (μια φορά μονο) στην τηλεόραση!! Επιλέξτε μια από τις 700+ ταινίες, συμπεριλαμβανομένων οσκαρικών ξένων ταινιών και από τον ελληνικό κινηματογράφο (Finos Films) και καλή διασκέδαση!

Η προβολή αρχίζει στη Samsung Smart TV με την ODEON. 🙂

Deezer και Samsung Smart TV – on demand μουσική μέσα από την τηλεόρασή σας

Το Deezer, το γνωστό site online μουσικής, είναι διαθέσιμο πλέον και μέσα από τη Samsung Smart TV. Απλά κατεβάζετε την εφαρμογή από το Samsung Apps της τηλεόρασης (Smart TV  2011 και 2012) στην κατηγορία Lifestyle και αμέσως έχετε πρόσβαση στον λογαριασμό σας και 20.000.000 τραγούδια on demand.

Πραγματικά η εμπειρία ειναι διαφορετική… απλό Interface, εκατομύρια επιλογές τραγουδιών, ελληνικές και ξένες επιτυχίες, τα αγαπημένα σας τραγούδια με ένα search. Το κάθε τραγούδι οδηγεί στην αντίστοιχη λίστα – album.

Βρήκα τραγούδια μέσα τα οποία δεν εβρισκα σε καλή ποιότητα ούτε στο YouTube. Τα πλεονεκτήματα πολλά βεβαια. Κατ’ αρχήν η ποιότητα ήχου, όλα ειναι όπως τα περιμένεις να είναι.

Δοκιμάστε το και θα δείτε ότι είναι πολύ πιο απλό και ακόμα πιο οικονομικό  (χρόνος, ταλαιπωρία κ.α.) από το κατέβασμα! Αντε ΟΚ..,. να κατεβάσεις και μερικά. Αλλά για παράδειγμα τα mp3 σπάνια τα ακουει κανείς πλέον. ΜΕΧΡΙ να τα βρεις Αντε Γεια, ενώ σπάνια μπορείς να έχεις πρόσβαση σε αυτά όποτε θέλεις.

Ερχεται η παρέα στο σπίτι, απλά βάζεις ενα search term – λέξη και βρίσκεις όποιο τραγούδι θες και έχεις αμέσως την λίστα σου. Με την ίδια συνδρομή στο Deezer μπορείς να έχεις πρόσβαση σε όλα τα τραγουδια και να κατεβάζεις και στο κινητό σου ή στον υπολογιστή σου! 🙂 Αρα πλέον μιλάμε για πρόσβαση μέσα από όλες τις οθόνες >> TV, Κινητό, PC και tablet βεβαια!

Samsung Galaxy S III LTE to support VoLTE calls, starting with Korea in August — Engadget

(via Engadget)


Aren’t you glad you waited to buy an LTE version of the Galaxy S III? Samsung has confirmed that the versions with faster cellular data will support Voice over LTE on appropriately equipped networks, giving them that IP-based boost to call quality. The rollout will start with the Korean LTE model receiving support in August — we suspect SK Telecom is an early partner here — followed by a deployment in foreign LTE markets, which would mostly limit the upgrades to American and Canadian owners. About our only qualm is with Samsung’s assertion that the update makes the Galaxy S III the “world’s first Voice over LTE smartphone:” we’re pretty sure the fine folks at LG and MetroPCS have a thing or two to say about keeping up with current events.

Mour στον Mour!

Γι’ αυτό λένε μεγάλη μπουκιά φάε, μικρή κουβέντα πες… Επειδή ξέρω ότι πορώνεσαι με τις νέες τεχνολογίες και τα services (και ως επί το πλείστον καλά κάνεις), αλλά καμιά φορά λόγω κεκτημένης… σχετικά με το παλαιότερο post όπου ανυσυχούσες για τους “χωρικούς”, μάλλον οι χωρικοί είχαν δίκιο:

“Προσωπικά e-mails, κείμενα και φωτογραφίες που μοιράστηκαν χρήστες του Ιντερνετ μεταξύ τους, μέχρι και το ιστορικό των σελίδων που επισκέφτηκαν, είναι πιθανόν να περιλαμβάνονται στα στοιχεία που «κατά λάθος» συνέλεγε η Google επί τριετία. Τα στοιχεία αυτά «ταξίδευαν» με ασύρματο δίκτυο το οποίο δεν είχε κωδικούς ασφαλείας, προς το σύστημα του προγράμματος Street View.”    Ελευθεροτυπία (πλήρες άρθρο εδώ).

Από αλλού έχουμε μάθει τον ρουφιάνο, από αλλού μας έρχεται… κατα τ’ άλλα νουθεσίες (όχι άδικες) στην Κίνα για την ελευθερία του λόγου.

Google GDrive? – Update Jan. 2009

Update: 30/01/2009. Ένα χρόνο μετά λοιπόν και οι φήμες έχουν πλέον οργιάσει ή μάλλον θα έλεγα πολλά δείχνουν ότι σύντομα πάμε για το λανσάρισμα του GDrive το οποίο και στο Mour είχαμε αναφέρει πέρσι.  Το Beu Blog λοιπόν έχει κάποιες αναφορές αλλά και την παρακάτω εικόνα μάλλον από css αρχείο, το οποίο “διέρευσε” και εντοπίστηκε στο διαδίκτυο.

Λίγη υπομονή ακόμα και σύντομα θα μπορείτε ΚΑΙ ΜΕΣΩ Google να κρατάτε backup αρχείων στο διαδίκτυο, να αποθηκέυετε γρήγορα άλλα αρχεία κ.λπ. στα οποία θα μπορείτε να έχετε πρόσβαση όπου και αν βρίσκεστε, ανά πάσα στιγμή αρκεί βέβαια να υπάρχει internet connection.  Μην ξεχάσουμε να αναφέρουμε ότι η πρόσβαση θα ειναι εφικτή και μέσω κινητού τηλεφώνου! 😉

=================

11.2007: ε δεν νομίζω να αργήσει και πολύ ακόμα! Τόσες υπηρεσίες και να μην διαθέτεις ένα πλήρες Online “σύστημα” για storage; Κάτι ετοιμάζεται λοιπόν ώστε η Google να μας δώσει την δυνατότητα, με τόσο χώρο που ήδη διαθέτουμε στο GMail, να ανεβάζουμε και άλλου είδους αρχεία για αποθήκευση.

Google GDrive

Δεν νομίζω να είναι εντελώς δωρεάν, αλλά αν είναι όλο και κάποιο “ψαξιματάκι” θα πέφτει και στα αρχεία που θα ανεβάζει κανείς, ακριβώς όπως και στο GMail. Ελπίζω να ξέρετε βέβαια ότι τα Gmail μηνυματάκια σας τα “ξεψαχνίζουν” τα robots της εν λόγω εταιρείας! 🙂 Το λέω γιατί σε ένα συνέδριο που είχα πάει, με κόσμο ΑΜΕΣΑ εμπλεκόμενο στον χώρο… ΠΟΛΛΟΙ δεν το ήξεραν. Back to GDrive λοιπόν… ένα ωραίο αναλυτικό άρθρο από την WSJ μπορείτε να το βρείτε εδώ