Category Archives: AMEA

Ενότητα αφιερωμένη στα άτομα με αναπηρία που δυστυχώς σε αυτή την χώρα δεν έχουμε μάθει καν να σεβόμαστε και να δίνουμε την προσοχή και την προτεραιότητα που πρέπει. Ναι υπάρχουν….είναι δίπλα μας, άσχετα αν η συντριπτική πλειοψηφία από εμάς και καλά αγνοεί ότι υπάρχουν ή ΚΑΝΕΙ οτι δεν υπάρχουν. Από ιδιώτες …μέχρι τον πιο επίσημο…ΥΠΟΥΡΓΟΙ κλπ! Περισσότερα εντός….

Με ειδικές προδιαγραφές… ΕΛΛΑΔΑΣ 2016

ΝΕΟ ΕΡΓΟ !  ΕΣΠΑ. Αμέεεε!  Επιδοτούμενο… Ελλάδα 2016, όχι 1970-1980 που ήταν και “πίσω” που έλειπε τεχνογνωσία…”χάλια τα είχε κάνει ο Καραμανλής. Έβγαλε και τα τράμ!”.

Εδώ βλέπετε το ΝΕΟ πεζοδρόμιο του έργου από τον Δήμο Αμαρουσίου. Επιδοτούμενο και αυτό. Μάλιστα εκτός από τις σημαντικές προδιαγραφές για πεζούς, ο εργολάβος έχει προβλέψει και ειδική διαγράμμιση – υποδομή για τυφλούς. ΜΠΡΑΒΟ τους.

Θα πεις….”το λαμόγιο ο εργολαβος” . Αμ δε… οι κάτοικPezodromiou_marousi_neo_ergoοι της περιοχής με την έναρξη των έργων, κινητοποιήθηκαν άμεσα και εκαναν συνελεύσεις. Πρωτοφανής κινητοποίηση και οργάνωση. Μπράβο θα πεις πάλι!
Κύριο αίτημα των συνελεύσεων ηταν να μην γινει ποδηλατόδρομος γιατί ήταν εκτός προδιαγραφών… (ήξεραν αυτοί τις προδιαγραφές)… όχι ότι είχαν εντελώς άδικο… αλλά αυτό που κύριο αίτημα τους μέσα σε όλα ήταν να μην χαθούν θέσεις στάθμευσης. Τελικά αποφασισθηκε μετά από έντονες πιέσεις των κατοίκων να ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕΙ ΤΟ ΠΛΑΤΟΣ του πεζοδρομίου ώστε να μην χαθούν αυτές οι θέσεις στάθμευσης. Αυτές που βλέπετε εδώ….

Λίγο πιο κάτω….στο ίδιο έργο….  μπορείτε να δείτε πινακίδα που τοποθετήθηκε με περισσή προσοχή από τους “ειδικούς” εργολάβους. Ιδιαίτερα επειδή ειναι και για σχολείο και παιδιά. Επειδή ακριβώς οι οδηγοί πρέπει να έχουν την προσοχή τους.

ΜΟΛΙΣ τοποθετήθηκε. ΦΡΕΣΚΟ πράγμα. Μπροστά σε δέντρο. Την βλέπεις;   όχι. Το ξέρω ότι δεν την βλέπεις. Ειναι με ειδικές προδιαγραφές ΕΛΛΑΔΑΣ 2016

Πώς γίνονται οι αρπαχτές – Αράχωβα, Ασανσέρ ΑΜΕΑ

Ασανσέρ λοιπόν για διευκόλυνση των πολιτών και ειδικα για ΑΜΕΑ όπως μας δείχνει και η σήμανση… στην Αράχωβα. Έλα μου ντε όμως που για να φτάσεις στο ασανσέρ ειναι αδύνατον…. και στο πάνω επιπέδο αλλά και στο κάτω. ΣΤο πάνω, όσο έφτανε το μάτι, δεν διέκρινα κάποια ράμπα για πρόσβαση… το πεζοδρόμιο ίσα που μπορούσες να ανέβεις πεζός. Κάπου στα 30 εκατοστά+ ύψος το κράσπεδο!

Στο κάτω επίπεδο η κλήση του δρόμου αλλά και το τσιμέντο κάτω (δεν ειναι άσφαλτος) με έντονη κλήση, τέτοια που μόνο πεζός φτάνεις.

Φαντάζομαι με όλες αυτές τις ταμπελίτσες και ΑΜΕΑ και προσοχή που εχουν δώσει, πώς θα εμφανιζεται αυτό το ασανσέρ στα κονδύλια – έξοδα του Δήμου αλλά και στον απολογισμό του έργου της Δημοτικής αρχής … ξέρετε κάτι σαν “προτεραιότητα στα ΑΜΕΑ” κλπ….

Δεν αλλάζουμε…. δεν αλλάζουμε!

Εκτός από τις τιμές και την ποικιλία…

Είναι καιρός που θέλω να γράψω ένα θετικό Mour για το ΙΚΕΑ το οποίο εκτός από τις καλές τιμές και την ποικιλία του, προσφέρει και κάτι παραπάνω το οποίο ίσως περνάει απαρατήρητο. Κακώς βέβαια γιατί αυτό το κάτι παραπάνω θα έπρεπε να μετράει στις επιλογές μας ως καταναλωτές.

Εκτός από τις πολλαπλές θέσεις για ΑΜΕΑ και οικογένειες κοντά στην είσοδο (άσχετα αν οι ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ τις καταπατούν ασύστολα), υπάρχουν ορισμένες “παροχές” που μπορεί να μην αφορούν όλους ή να μην χρειάζονται συνέχεια αλλά και μόνο το γεγονός ότι υπάρχουν, υποδεικνύει εταιρεία που σέβεται τον Πελάτη του. Μέσα σ’ αυτά:

ATM όλων των μεγάλων Τραπεζών, ο πολύ καλός παιδότοπος ο οποίος είναι σωτηρία για τους γονείς, τουαλέτες για ΑΜΕΑ καθώς και “οικογενειακές”, πλήρως εξοπλισμένοι χώροι για φροντίδα μωρού (πάνες σε διάφορα μεγέθη, κλπ. κλπ.), φορητός απινιδωτής (αχρείαστος να είναι!), υπάλληλοι εκπαιδευμένοι σε πρώτες βοήθειες (προσέξτε τα σηματάκια του ερυθρού σταυρού στα πουκάμισα τους), αναπηρικά αμαξίδια για τους Πελάτες, καροτσάκια σχεδιασμένα για ΑΜΕΑ με αναπηρικά αμαξίδια…

Κάποιος μπορεί να πει ότι επειδή το μαγαζί είναι τεράστιο και μακριά από την πόλη, είναι αναμενόμενο να έχει τέτοιες παροχές… πλην όμως επειδή ζούμε στην Ψωροκώσταινα άρα ΤΙΠΟΤΑ δεν είναι αναμενόμενο, θεωρώ ότι είναι προς τιμήν της εταιρείας που τα έχει σκεφτεί και τα εφαρμόζει στα καταστήματα της σε όλο τον κόσμο.

Προφανώς οι τιμές, η ποικιλία και το όλο στυλ των προϊόντων μετράνε πολύ στην επιλογή ενός μαγαζιού. Προσωπικά μου αρέσουν και τα τρία οπότε οι παραπάνω “παροχές” είναι για μένα επιπλέον λόγοι για να προτιμάω το IKEA.

Μοναδικό πραγματικό MOUR (άσχετο όμως από το ίδιο το κατάστημα), είναι το επιεικώς απαράδεκτο website του Ελληνικού IKEA (νομίζω το έχουμε αναφέρει ξανά). Το να σκανάρεις τον έντυπο κατάλογο και να τον βγάζεις on-line ΔΕΝ είναι σοβαρή πρόταση Website από κατάστημα του μεγέθους της IKEA. Δείτε το site της Αγγλίας και θα καταλάβετε διαφορά. Δυστυχώς το ίδιο ισχύει για την Κύπρο.

Παρεμπιπτόντως, και στο διπλανό Leroy-Merlin όλες οι θέσεις πάρκινγκ που βρίσκονται στην “φάτσα” του καταστήματος είναι “reserved” για ΑΜΕΑ και οικογένειες/εγκύους. Επίσης και αυτό το κατάστημα διαθέτει αναπηρικό αμαξίδιο για χρήση από Πελάτες.

μετακίνηση ΑΜΕΑ + Ο γάιδαρος του μήνα

Ο γάιδαρος του μήνα. 3 πινακίδες, 2 θέσεις

Και όπως μπορείτε να δείτε παρακάτω, για όσους είχαν αμφιβολία, ΑΝΘΡΩΠΟΣ δεν θα γίνει ποτέ ο καράβλαχος με την BMW σε 60 δόσεις και το τσαντίρι στολισμένο με ΙΚΕΑ.  Ξέρετε συνήθως αν μιλάς με τέτοια άτομα… στο παίζουν ότι ΜΑ ΠΩΣ είναι έτσι η Ελλάδα, και οι Έλληνες και πώς τα έχουμε κάνει έτσι ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΑΥΤΟ, και ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΚΕΙΝΟ και εγώ που ειμαι άνθρωπος και ειναι αυτός που φωνάζει κάτω από τα μπαλκόνια των πολιτικών και τους λέει κλέφτες. Κλασικός τύπος του στυλ το οικοπεδό μου καθαρό αλλά τα μπάζα στου διπλανού! ΟΥΣΤΤΤΤΤ!!!

Ξενοδοχείο Athens Plaza – “Είμαι Γάιδαρος”

Προτείνω λοιπόν….να αλλάξουμε το λογότυπο του ξενοδοχείου Athens Plaza με το γνωστό σε όλους μας πλέον… “Είμαι γάιδαρος, παρκάρω όπου γουστάρω”

Η παρακάτω φωτογραφία είναι λοιπόν από παρκαρισμένα αυτοκίνητα (και τι αυτοκίνητα… ξέρετε… πούρο, μπουζούκια, ξεβαμένο μαλλί, ζάρι στον καθρέφτη, εισόδημα απο επιδοτήσεις) έξω από το Athens Plaza.

Με την Δημοτική αστυνομία και Αστυνομία να κάνουν τα “στραβά μάτια”.   Πώς να κερδίσουν το σεβασμό των πολιτών όταν δείχνουν πλήρη αδιαφορία ακόμα και στα πιο χαρακτηριστικά απλά συμβάντα. Το παρακάτω δεν είναι τόσο απλό βέβαια αφού εκτός ότι προσβάλει τους πολίτες… κυρίως δυσκολεύει την πρόσβαση στα ΑΜΕΑ.

Α και που είστε… ΟΛΟΚΛΗΡΟ Athens Plaza “βρε παιδί μου” και ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΘΕΣΕΙΣ στάθμευσης!!!  ΔΙΝΕΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ στα ΑΜΕΑ βλέπετε! Οι παρακάτω φωτογραφίες λοιπόν είναι το καμάρι και σκέτη διαφήμιση για το ξενοδοχείο… ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ!!

Και μην ξεχάσω να ευχηθώ. Δήμαρχε… Χρόνια πολλά!! Μην ξεχάσεις να βάλεις ξανά υποψηφιότητα!! Και που είσαι… ζήσε και εσύ μια μέρα με καροτσάκι ΑΜΕΑ μέσα στην “Αθήνα σου”!! Εκεί να σε δω πόσο μάγκας είσαι και μετά έλα να ζητήσεις ψήφο!

ΑΜΕΑ στην Αθήνα και οδηγοί. Μία εικόνα χίλιες λέξεις!

Αθήνα – Πλατεία Συντάγματος! Ένα από τα κεντρικότερα σημεία της Ελλάδας…

Ναι… σκέφτηκε ο άνθρωπος (με το καροτσάκι εννοώ βέβαια, γιατί ο άλλος…) μέρες που είναι, καιρό που κάνει… να βγεί να πάρει και αυτός τον αέρα του! Ναι υπάρχουν και συμπολίτες μας ΑΜΕΑ ξέρετε!! Ναι δεν είναι είδος προς εξαφάνιση! Απλά οι περισσότεροι από εμάς φροντίζουμε να έχουν εξαφανιστεί από τους δρόμους γιατί απλά δεν τους αφήνουμε και περιθώρια να κυκλοφορήσουν!

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΡΑΝΤΑΧΤΟ Mourmouro-ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΚΑΙ βέβαια φωτογραφίες!

Από τη μια ο έλληνας οδηγός με το Jeep και από την άλλη ο συμπολίτης μας σε αναπηρικό αμαξίδιο που προσπαθεί να περάσει την διάβαση!! Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις!

Λίγο πιο πέρα στέκεται η ΕΛ.ΑΣ (μια ανθρώπινη υπόδειξη κάνε ρε άνθρωπέ μου αν φοβάσαι να κόψεις κλήση) και λίγο πιο κάτω η Δημοτική Αστυνομία!! Ούτε το ματάκι τους δεν “ανοιγόκλεισε”!!

Είναι απίστευτο..!! Κατέβηκα από το αυτοκίνητο και έκανα “έντονη” παρατήρηση στον οδηγό του Jeep! Και μου απαντάει… “Μα χωράει να περάσει….” δείχνοντάς μου την ράμπα για τα ΑΜΕΑ λίγο πιο πάνω!!! Και κάθεται εκεί και με βλέπει!! δεν έφευγε!! Έπαιρνε τα πραγματάκια του για να φύγει αφού πάρκαρε!!!

αυτά ειναι!! χρόνια πολλά στην ΕΛ.ΑΣ, τον δήμαρχό μας και την δημοτική αστυνομία! και βέβαια στον νεοέλληνα!! Mour!!!

Ράμπες για ΑΜΕΑ – YouTube

Ένα τέτοιο SPOT γιατί δεν βλέπουμε πλέον στην Ελληνική τηλεόραση. Να είμαι ειλικρινής είχα δει κάποιες φορές αρκετά παλαιότερα αλλά μάλλον μετά θα έκαναν μεγαλύτερη προσφορά για να διαφημίσουν άλλοι κανένα “γιαούρτι” και έκοψαν αυτές του Υπουργείου για τα ΑΜΕΑ. Αντε γεια!!

Και μιας και βλέπω το αυτοκίνητο… να και μερικές περιπτώσεις ακόμα. Σε κεντρικότατο σημείο δίπλα στην Κηφισίας. Τα γνωστά…

ράμπες - πεζοδρόμια ράμπες - πεζοδρόμια