Category Archives: Γενικά

Νέα MourMour posts, προτάσεις, ιδέες. Γενικά θέματα.

Διαστημική πύλη Καλαμάτας! #kalamata_space, τα καλύτερα…! (so far)

Θα ακούσατε, διαβάσατε βέβαια οτι “συντομα”, στο project  NASA, ομογενών και ελληνικής κυβέρνησης, (διαβάστε μερικά εδώ http://bit.ly/185W9Wb )…

Έχοντας εξαντλήσει κάθε περιθώριο περαιτέρω ανάπτυξης του τουρισμού στην Ελλάδα, θα αναπτύχθεί Ευρωπαϊκή Διαστημική Πύλη στην Καλαμάτα. Έτσι μετά το Costa Navarino και την βουτια στην Κορώνη, θα μπορείτε να πεταχτείτε και μέχρι την στρατόσφαιρα.

Λοιπον για να μην πολυλογούμε…παραθέτω μερικά από τα καλύτερα (μεχρι στιγμής)…από το Twitter και τα ωραία που διαβάζει κανείς. Αξίζει:

@Polyfimos: Αλέκα Παπαρήγα: Αν υπάρχουν εξωγήινοι θα ειναι σίγουρα κομμουνιστές. #Kalamata_space

@adiasistos: Θέλει και η Άρτα τώρα Διαστημική Πύλη. Αλλιώς απειλούν οι κάτοικοι με κινητοποιήσεις. #kalamata_space

@lilia_mer: Μου είχαν στείλει έναν κόκορα απο την Καλάματα πάνω απο 4 κιλά!Είπαν βιολογικός….μήπως ήταν εξωγηινος; #Kalamata_space

@o_kakos_o_lykos

ζω για την στιγμη που ο Ελληνας αστροναυτης θα μπει στον πυραυλο με ταπερ..#kalamata_space

Andreas ο Σονικ ‏@sonicable

Houston we have no tzivana #kalamata_space

@tasos_hardcore: Η αμήχανη στιγμή που συνειδητοποιείς πως ο μπάρμπας στην Κορώνη είναι εξωγήινος.. #kalamata_space

@FallingStarman: Ο πρώτος Έλληνας αστροναύτης θα αδειάσει το τασάκι του στο διάστημα #kalamata_space

“ΤΟ ΠΑΡΑΠΟΝΟ” του Ελύτη

Thanks ρε Κομπάρ!

====== Aaaaaand we are back! 🙂

Αναρωτιέμαι μερικές φορές: είμαι εγώ που σκέφτομαι καθημερινά πως η ζωή μου είναι μία; Όλοι οι υπόλοιποι το ξεχνούν; Ή πιστεύουν πως θα έχουν κι άλλες, πολλές ζωές, για να κερδίσουν τον χρόνο που σπαταλούν;

Μούτρα. Ν’ αντικρίζεις τη ζωή με μούτρα. Τη μέρα, την κάθε σου μέρα. Να περιμένεις την Παρασκευή που θα φέρει το Σάββατο και την Κυριακή για να ζήσεις. Κι ύστερα να μη φτάνει ούτε κι αυτό, να χρειάζεται να περιμένεις τις διακοπές. Και μετά ούτε κι αυτές να είναι αρκετές. Να περιμένεις μεγάλες στιγμές. Να μην τις επιδιώκεις, να τις περιμένεις.
Κι ύστερα να λες πως είσαι άτυχος και πως η ζωή ήταν άδικη μαζί σου.

Και να μη βλέπεις πως ακριβώς δίπλα σου συμβαίνουν αληθινές δυστυχίες που η ζωή κλήρωσε σε άλλους ανθρώπους. Σ’ εκείνους που δεν το βάζουν κάτω και αγωνίζονται. Και να μην μαθαίνεις από το μάθημά τους. Και να μη νιώθεις καμία φορά ευλογημένος που μπορείς να χαίρεσαι τρία πράγματα στη ζωή σου, την καλή υγεία, δυο φίλους, μια αγάπη, μια δουλειά, μια δραστηριότητα που σε κάνει να αισθάνεσαι ότι δημιουργείς, ότι έχει λόγο η ύπαρξή σου.

Να κλαίγεσαι που δεν έχεις πολλά. Που κι αν τα είχες, θα ήθελες περισσότερα. Να πιστεύεις ότι τα ξέρεις όλα και να μην ακούς. Να μαζεύεις λύπες και απελπισίες, να ξυπνάς κάθε μέρα ακόμη πιο βαρύς. Λες και ο χρόνος σου είναι απεριόριστος.

Κάθε μέρα προσπαθώ να μπω στη θέση σου. Κάθε μέρα αποτυγχάνω. Γιατί αγαπάω εκείνους που αγαπούν τη ζωή. Και που η λύπη τους είναι η δύναμή τους. Που κοιτάζουν με μάτια άδολα και αθώα, ακόμα κι αν πέρασε ο χρόνος αδυσώπητος από πάνω τους. Που γνωρίζουν ότι δεν τα ξέρουν όλα, γιατί δεν μαθαίνονται όλα.

Που στύβουν το λίγο και βγάζουν το πολύ. Για τους εαυτούς τους και για όσους αγαπούν. Και δεν κουράζονται να αναζητούν την ομορφιά στην κάθε μέρα, στα χαμόγελα των ανθρώπων, στα χάδια των ζώων, σε μια ασπρόμαυρη φωτογραφία, σε μια πολύχρωμη μπουγάδα.

Όσο κι αν κανείς προσέχει
όσο κι αν το κυνηγά
πάντα, πάντα θα ‘ναι αργά
δεύτερη ζωή δεν έχει.
(από Το Παράπονο, του Οδ. Ελύτη)

Πικρό, τρελό γέλιο!!!

Από το τελευταίο (και πάντα εξαιρετικό) “Tweets του Forrest Gump” του Νίκου Ζαχαριάδη στην Athens Voice:

“Έλληνας πολιτικός ονομάζεται η ιδιόμορφη μορφή ζωής που περιμένει να πιστέψεις ότι ενώ έκλασε μέντες ακόμα και μπροστά στον Λυμπερόπουλο των ταξιτζήδων, είναι έτοιμος να τσαμπουκαλευτεί μέχρις εσχάτων με την Τρόικα”

 

Μια παράγραφος, όλη η πραγματικότητα (για εμάς)!

Καλά χριστούγεννα…. :)

   Καλά χριστούγεννα σε όλους, με υγεία και χαρά… Τα απλά πράγματα μας κάνουν χαρούμενους, το Mourmour έτσι για να ξεθυμαίνουμε και να γελάμε με τα κωμικοτραγικά, να προσπαθούμε για το καλύτερο και να απολαμβάνουμε κάθε στιγμή.